8K видео с новия Canon EOS R5 C

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Януари 19, 2022
Canon обяви новия модел компактен пълноформатен фотоапарат Canon EOS R5 C, който съчетава високата разделителна способност и скорост на серийно снимане на Canon EOS R5 с неограничената дължина на запис и допълнителните видео функции на линията Canon EOS Cinema, включително 12-битов запис на Cinema RAW Light. Колкото и изтъркано да звучи, от Canon са се опитали да съберат в едно тяло най-доброто от света на фотото и на видеото. С едно завъртане на селектор на разположение идват различни опции за заснемане на статични изображения или видео.

Новият модел заимства множество от функциите и възможностите на Canon EOS R5 и Canon C70, като добавя към тях RAW запис през HDMI (и ProRes RAW с Atomos Ninja V+), запис до 8К60p 12-bit RAW / DCI 4K120p (4:2:2 10-bit), Canon Log 3 HLG/PQ, неограничено време за видеозапис, Timecode I/O, Dual Pixel CMOS II автофокус с разпознаване на очите, активно охлаждане, както и многофункционален чехъл за аксесоари, който позволява присъединяването и на XLR аудио адаптери. Възможностите за персонализиране също са големи с общо 13 бутона, които позволяват задаването на желани контролни функции.

Canon EOS R5 C e първият безогледален фотоапарат на марката с възможност за вътрешно записване на 8K60p (8192 x 4320) видео в Cinema RAW Light или MP4. Моделът позволява едновременен видеозапис в две различни разделителни способности, което дава възможност за заснемане на 8K Cinema RAW Light едновременно с по-малки и удобни за обработка 4K или HD записи. На разположение са също HDR, HLG и PQ за детайлни и реалистични кадри, a съвместимостта с Canon Log3 улеснява постпродукцията и комбинирането на Canon EOS R5 C с други камери при многокамерни продукции. Сензорът може да бъде използван и в режим Super35 и Super16.

Автофокусната система Dual Pixel CMOS от второ поколение предлага 1053 автоматични AF зони и поддържа засичане и проследяване на очи, лица и глави, автомобили и мотоциклети (Vehicle Detection), както и на животни с функцията Animal Detection AF.

Компактният и издръжлив корпус на Canon EOS R5 C е проектиран за удобна работа от ръка и предлага разширен EVF, активно охлаждане с вентилатор, Wi-Fi и Bluetooth връзка и слотове за CFexpress и SD карти. С едно завъртане на селектора, операторите ще видят познатото меню на Canon EOS Cinema Line, което допълнително улеснява преминаването от камери като Cinema EOS C70, C300 Mk III или C700. Освен чрез батерия Canon LP-E6NH, моделът може да разчита на постоянно захранване с помощта на адаптер Canon CA-946 и Canon DR-E6C или чрез USB с адаптер Canon PD-E1.
// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Януари 19, 2022

Фотогалерия: 8K видео с новия Canon EOS R5 C

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии