В очакване: флагманският фотоапарат Canon EOS R1 ще дебютира през тази година

След като през 2021 г Nikon обяви, че безогледалният топ модел Nikon Z9 е в процес на разработване, без да фиксира точна дата за премиера, сега и Canon направи подобен анонс, след който вече очакваме безогледалния фулфрейм флагмански фотоапарат Canon EOS R1. Също както през 2021 г, сега отново предстоят големи спортни събития, които се случват сравнително рядко - Олимпийски игри и Европейско първенство по футбол. Това, предполагаме, е отлична възможност за Canon да подложи EOS R1, който е разработен специално за професионалистите, на сериозни тестове в реални условия, преди да дебютира на пазара.

Според информацията от Canon, EOS R1 ще бъде оборудван с нов пълноформатен сензор, комбиниран с нов процесор DIGIC Accelerator, комбиниран с актуалния топ модел на марката DIGIC X. Това ще осигури впечатляваща процесорна мощ, която да се справи безпроблемно с големи обеми от данни без забавяне, както и да осигури огромен напредък по отношение на автоматичното фокусиране, разпознаването и проследяването на обекти, и други функции.

Съчетанието от мощната система за обработка на изображенията и напредналата технология за разпознаване, засичане и проследяване на обекти с дълбоко обучение на ИИ ще позволи на новия фотоапарат Canon EOS R1 да се справя безпроблемно в сложни ситуации като например отборни спортове, при които други фигури преминават пред проследявания обект. Според Canon, автофокусната система на R1 е развита до такава степен, че режимът "Приоритет на действие" може да предвиди кой от играчите ще извърши значимо действие - като например да стреля с топката - и да фокусира върху него.

Новият фотоапарат Canon EOS R1 ще разполага и с още едно сериозно нововъведение - функцията за редуциране на шума, която до момента беше част от компютърните софтуери, сега е интегрирана в камерата, за да подобри допълнително качеството на изображенията, заснети в неблагоприятни светлинни условия.


Какво е основното, което знаем за очаквания нов флагмански фотоапарат Canon EOS R1:

  • Нов 35 мм сензор
  • Нов процесор DIGIC Accelerator, който ще работи заедно с DIGIC X
  • Революционно подобрена автофокусна система с AI и deep learning, с възможност за предвиждане на действия на обектите
  • Мощна функция за шумопотискане
  • Корпус с най-високо ниво на надежност, защита и ергономия и др.

Canon EOS R1 би трябвало да се появи на пазара преди края на годината. Началната цена засега е неизвестна. Ако имате желание да получавате новини относно новия модел, можете да се регистрирате на страницата на Canon България.
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии