Canon обогатява системата EOS R с новия обектив Canon RF 100-300mm f/2.8 L IS USM

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Април 21, 2023
Canon представи поредния обектив от системата EOS R - Canon RF 100-300mm f/2.8L IS USM. Това, според компанията, е най-лекият f/2.8 обектив с фокусно разстояние 300 мм в света в момента. Теглото на новия модел е малко над 2.5 кг и по точно - 2590 г.

Canon RF 100-300mm f/2.8L IS USM е оборудван с фокусна система Dual Nano USM, която използва USM и STM мотори които осигуряват изключително бързо фокусиране, от минималното разстояние за фокусиране до безкрайност. Възможна е ръчна корекция по всяко време. На разположение е бутон за задействане на предварителна настройка на фокуса.

Стабилизацията на изображението на новия обектив компенсира до 5.5 стъпки (до 6 при комбинация със стабилизацията на съвместими фотоапарати), което, заедно с относително ниското тегло и подобрената ергономия на корпуса, улеснява много снимането от ръка.

Оптичната схема на Canon RF 100-300mm f/2.8L IS USM включва един флуоритен елемент, два елемента с изключително ниска дисперсия и един асферичен елемент за отлична рязкост и практически липсващи изкривявания. Покритията на лещите Air Sphere и Super Spectra минимизират отблясъците и "призраците" и осигуряват отлични резултати дори при силна насрещна светлина.

Canon RF 100-300mm f/2.8L IS USM е влаго и прахозащитен за работа в неблагоприятни условия. Корпусът е оборудван с четири програмируеми L-Fn бутона за контрол на различни функции на обектива и камерата, програмируем контролен пръстен и подвижна яка за статив за лесно завъртане от пейзажна в потретна ориентация.

Новият обектив с съвместим с телеконверторите RF 1.4x и 2x Extender.// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Април 21, 2023

Фотогалерия: Canon обогатява системата EOS R с новия обектив Canon RF 100-300mm f/2.8 L IS USM

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии