Новият фотоапарат Canon EOS R100 - най-компактния модел с R байонет

Новият фотоапарат Canon EOS R100 е най-базовият и най-компактен модел от серията EOS R до момента, който е достатъчно малък и лек, за да бъде безпроблемно винаги подръка. Заедно с него, Canon пуска на пазара и изключително лек и достъпен обектив за фулфрейм фотоапарати тип "палачинка" - Canon RF 28mm f/2.8 STM.

Canon EOS R100 е разработен основно за тези, които тепърва навлизат в света на цифровата фотография или пък имат желание да снимат с нещо по-добро от смартфон.

Canon EOS R100 разполага със същия 24-мегапикселов APS-C сензор и процесор DIGIC 8 като популярния фотоапарат с байонет M Canon EOS M50 Mark II и снима видео до 4K24p и FHD60p. За плавното видеозаснемане се грижи цифрова стабилизация на изображението Movie Digital IS. Моделът е подходящ и за снимане при слаба светлина с максимална чувствителност ISO 128 000.

Автофокусната система на модела Dual Pixel CMOS AF използва почти 4000 фокусни точки, покриващи 140 зони и поддържа автоматично засичане на обекти и фокус по очи.

Canon EOS R100 предлага множество опции за свързване - USB-C и micro-HDMI портове и 3.5mm жак за външен микрофон, както и Bluetooh и Wi-Fi за трансфер на файлове и контрол на фотоапарата чрез приложението Canon Camera Connect.

Корпусът на новия модел е с размери едва 116.3 x 88.1 x 58.7 мм и тегло 356 г.

Новият обектив, който дебютира заедно с Canon EOS R100 - Canon RF 28mm f/2.8 STM е изключително лек модел с тегло от едва 120 г. Той е разработен за фулфрейм фотоапарати с байонет R, като при използване с кроп-сензори осигурява еквивалент от приблизително 45mm.

Оптичната схема на Canon RF 28mm f/2.8 STM включва три пластмасови асферични елемента, които коригират изкривяванията и осигуряват отлична рязкост, а покритието Super Spectra минимизира отблясъците и "призраците".

Големият максимален отвор на диафрагмата предлага възможност за работа при слаба светлина, отличен контрол на дълбочината на фокуса и приятен дефокус.

Очаквайте скоро новите модели на Canon в магазини ФотоСинтезис.Фотогалерия: Новият фотоапарат Canon EOS R100 - най-компактния модел с R байонет

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии