Компактно варио и широкоъгълен макро обектив за системата Canon EOS R - RF 15-30mm f/4.5-6.3 и RF 24mm f/1.8 Macro

На пазара се появяват два нови компактни широкоъгълни обектива за фулфрейм камери от системата Canon EOS R - свръхширокоъгълното варио RF 15-30mm f/4.5-6.3 IS STM и макрото RF 24mm f/1.8 Macro IS STM. Макро обективът е с размери 74.4 x 63.1 мм и тегло 270 гр., а широкоъгълният зум е съвсем малко по-обемист - 76.6 x 88.4 мм и с тегло 390 гр.

Canon RF 15-30mm f/4.5-6.3 IS STM

Обективът е ориентиран към ежедневна употреба за туристическа фотография, пейзажи и влогинг с обхват на по-голяма част от сцената. Тихият автофокусен мотор е особено подходящ при заснемане на видео и осигурява бърза и прецизна реакция.

Този свръхширокоъгълен зум позволява фокусиране от едва 13 см и предлага съотношение на репродукция 1:2 за отлична работа с детайли. Оптичната схема включва елементи с ултра ниска дисперсия (UD) и асферичен елемент за отлично цветопредаване, подобрена чистота на изображенията и контрол на различните аберации и геометрични изкривявания, а покритието Super Spectra минимизира отблясъците и призраците и подобрява контраста.

Корпусът на Canon RF 15-30mm f/4.5-6.3 IS STM е оборудван с контролен пръстен с възможност за задаване на различни функции за контрол на диафрагмата, ISO и компенсация на експонацията. Оптичната стабилизация осигурява компенсация до 5.5 стъпки и до 7 стъпки при координирана работа със стабилизацията на камерата.

Canon RF 24mm f/1.8 Macro IS STM

Този широкоъгълен макро обектив осигурява заснемане от близко разстояние (от 14 см) като запазва усещането за пространство и дава по-голяма дълбочина на фокуса в сравнение с обичайното за макро обективите.

Големият ъглов обхват на Canon RF 24mm f/1.8 Macro IS STM позволява използването му дори за пейзажна фотография, както и за стрийт, а в същото време обективът предлага максимално увеличение от 0.5x (1:2 съотношение на репродукция) за макро кадри.

Елемент с ултра ниска дисперсия (UD) и асферичен елемент  контролират сферичните и хроматичните аберации, а покритието Super Spectra осигурява отличен контраст и при неблагоприятно осветление. Широкият максимален отвор на диафрагмата с 9 заоблени елемента позволява прецизен контрол над дълбочината на фокуса и плавен приятен дефокус.

Корпусът на Canon RF 24mm f/1.8 Macro IS STM е оборудван с контролен пръстен с възможност за задаване на различни функции за контрол на диафрагмата, ISO и компенсация на експонацията. Оптичната стабилизация осигурява компенсация до 5 стъпки и до 6.5 стъпки при координирана работа със стабилизацията на камерата, а STM моторът - прецизен, бърз и безшумен автофокус.

В момента няма информация относно датата на първите доставки и цените в магазини ФотоСинтезис, но, според анонса на Canon, се очаква двата нови модела да бъдат "ценово достъпни".

Фотогалерия: Компактно варио и широкоъгълен макро обектив за системата Canon EOS R - RF 15-30mm f/4.5-6.3 и RF 24mm f/1.8 Macro

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии