APS-C модели разширяват системата EOS R - Canon EOS R7 и Canon EOS R10

Canon EOS R7 и Canon EOS R10 са най-новите попълнения на системата EOS R, заедно с два обектива RF-S, специално разработени за моделите от системата с APS-C сензори.

Новите фотоапарати са напълно съвместими с RF обективите за пълноформатните камери Canon EOS R, както и с EF и EF-S обективи чрез преходник. Не са съвместими обаче с обективите EF-M от системата безогледални фотоапарати Canon EOS M.

Сензорите на новите камери EOS R са с обичайния за Canon "кроп-фактор" от 1.6x, като R7 е оборудван с нов 32.5-мегапикселов сензор, а "по-малкият брат" R10 разполага с 24 мегапиксела.

Canon EOS R7 е разработен с акцент върху производителността и скоростта, което цели да го превърне в отличен избор не само за ежедневна работа, но и за снимане на диви животни или спортни мероприятия.

Корпусът е много подобен на EOS R5 и EOS R6, но с по-компактни размери без това да е за сметка на ергономията - грипът е съвсем приемлив. Добавен е нов джойстик и селектор до визьора. На разположение е изцяло въртящ се сензорен дисплей, два слота за SD карти и нов многофункционален чехъл за аксесоари.

Моделът е оборудван с фокусната система Dual Pixel CMOS AF II, благодарение на която може да снима със скорост до 30 к/сек с електронен затвор (15 к/сек с механичен), както и надеждно да разпознава и проследява хора, животни и превозни средства, включително по време на заснемане на видео.

Видеото е H.264/MP4 4:2:0 8-Bit/H.265/MP4 4:2:2 10-Bit UHD 4K (3840 x 2160) 60p (4K30 с оувърсемплинг от 7K) и Full HD 120p. На разположение е профил Canon Log 3, а ограничението за видеозаснемане от 30 минути е премахнато.

Canon EOS R7 предлага стабилизация на изображението, която осигурява до 7 стъпки компенсация при работа със стабилизацията на съвместими обективи.

Canon EOS R10 е още по-компактен с мисъл основно за влогъри и други създатели на видео съдържание с UHD 4K (3840 x 2160) 30p запис (дискретизиран от 6K) и Full HD 120p без времево ограничение и същата автофокусна система Dual Pixel CMOS AF II. Скоростта на серийно снимане е 23 к/сек с електронен затвор (15 к/сек с механичен). Дисплеят също е с пълно завъртане, на разположение е вградена светкавица и новия многофункционален чехъл за аксесоари. EOS R10 обаче не разполага със стабилизация на изображението и разчита само на стабилизацията на обективите.

Двата нови обектива са първите RF-S модели - Canon RF-S 18-45mm f/4.5-6.3 IS STM и Canon RF-S 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM. И двата модела са стабилизирани и разчитат на STM фокусни мотори за бързо и тихо фокусиране, подходящо и при заснемане на видео. И двата могат да бъдат използвани с фулфрейм камерите Canon EOS R в кроп режим.

18-45mm (29-72mm екв.) е особено компактен, тъй като се прибира, когато не се използва. 18-105mm също е доста компактен за диапазона, който покрива (29-240mm), а стабилизацията му компенсира до 4.5 стъпки (до 6.5 в комбинация със стабилизацията на съвместими тела).

За момента няма информация относно датата на първите доставки в магазини ФотоСинтезис.

Фотогалерия: APS-C модели разширяват системата EOS R - Canon EOS R7 и Canon EOS R10

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии