Представяне на книга и фото изложба “Каменният бряг - дивото сърце на Черно море” с автори Николай Генов и Румяна Николова / 17.12.2015, 19:00 ч. / София

ФотоСинтезис Арт Център, кафе-галерия | 17 Декември 2015 от 19:00 до 21:00 ч.


  На 17 декември (четвъртък) от 19 ч Николай Генов и Румяна Николова ни канят
  на символичен Джулай през декември, при това - в центъра на София! Във ФотоСинтезис Арт център на бул. „Васил Левски" № 57 двамата пътешественици ще представят луксозния двуезичен албум „Каменният бряг - дивото сърце на Черно море" и ще открият изложбата си с подбрани снимки от албума.

  Елате, за да чуете от първа ръка любопитните истории за създаването на албума, да поговорите с авторите, да научите защо, след като обиколиха света, Руми и Ники решиха да се върнат у нас и да представят любимото си кътче от България.

  Каменният бряг - дивото сърце на Черно море / The Rocky Shorе - the wild heart of the Black Sea

  Автори: Николай Генов и Румяна Николова

  224 страници с прекрасни снимки и увлекателни текстове - това предлага уникалният нов проект на известните пътешественици Николай Генов и Румяна Николова. Двуезичният луксозен албум - на български и английски, събира в приказен калейдоскоп историята, природата и колорита на северното ни Черноморие, последното късче дива природа по българския бряг.

  Тук земята се хвърля в бушуващото море, което брули и подкопава ръждивата плът. Няма златни пясъци, няма ласкави вълни. Висока скална стена се възправя срещу водата, а със силата на ветровете тя се опитва да я надскочи и грабне в обятията си. Трудна е любовта им, затова и е красива. Наричаме този бряг Каменния. Той е дивото сърце на Черно море, което съхранява живота тук неподправен, според законите на естеството. Суровият му нрав го пази и той си остава място, където все още властва волната природа. На Каменния бряг тя щедро е струпала своите феномени. А безбройни са и ценните археологически находки, огнищата на древни култури, крайъгълни камъни в развитието на европейската цивилизация. Палитрата допълват модерни традиции като уникалното посрещане на лятото на Джулая.

Save
// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Декември 10, 2015

Фотогалерия: Представяне на книга и фото изложба “Каменният бряг - дивото сърце на Черно море” с автори Николай Генов и Румяна Николова / 17.12.2015, 19:00 ч. / София

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии