Две беседи за "Travel"-фотографията с Румяна Николова и Николай Генов - 14/19 септември

// Други / Други събития | PhotoSynthesis | Септември 13, 2011

дискусия с пътешествениците, фотографи и журналисти Румяна Николова и Николай Генов - септември 2011 фотосинтезис арт център

Каним ви на две беседи на тема „Travel“-фотография с авторите на изложбата „8 спирки под южния кръст” - Николай Генов и Румяна Николова в кафе-галерията на Арт-център ФотоСинтезис.

На 14 и 19 септември в отворена среща с авторите ще видите откъси от техни филми от пътуванията им, ще чуете подробности за множество интересни случки от практиката им, за хитрости, проявени от тях при снимаме на традиционно забранени места, както и за и много други комични и опасни ситуации, които са преживявали в 40-годишната си практика. 


дискусия с пътешествениците, фотографи и журналисти Румяна Николова и Николай Генов - септември 2011 фотосинтезис арт център14 септември (сряда) – 18.30 ч

Ще видите две серии на филма „Чудесата на Индия” на Руми и Ники - ”Традиция на 5 хилядолетия” и „Безсмъртната вяра”.

След филмите с прожекция за онагледяване на разказа авторите ще споделят неща от „кухнята” на едно свое пътуване:

- Как и къде пътуват, с какви средства, как ги осигуряват, как съставят маршрутите. Какъв багаж носят, каква фотоапаратура ползват, как съхраняват снимките.


- Kак поддържат сайта си по време на път и защо им е да правят собствен сайт. 


- Какви са особеностите при съхранението и опазването на ценостите - фотоапаратура, пари и документи.


- Какви са тънкостите при снимане в различни условия, например: пещери, вулкани, планини, ниски и много високи температури, религиозни празници, епидемии.

  

дискусия с пътешествениците, фотографи и журналисти Румяна Николова и Николай Генов - септември 2011 фотосинтезис арт център19 септември (понеделник) – 18.30 ч

Ще видите филма на покойния приятел на авторите Герасим Величков – Джери „Чадар – сянка от стъкло”. Той е по темата на първата ни съвместна фотоизложба през 2007 г. – „Чадар – пътят на ламите”

След филма авторите ще разкажат случки и ще покажат снимки, които наблягат на темата за фотография при екстремни условия:

- Как се живее и снима по Чадарпри минус 30 градуса; как загива един от носачите и изобщо какви са рисковете на такъв преход. Какви са особеностите на дългите преходи при много ниска температура по пътищата на Монголия.


- Как се живее и снима по време на Маха Кумбх Мела – най-голямото поклонничество на земята, на което присъстват над 30 милиона души.


- Как се случава изкачването до свещената пещера Амарнат в Хималаите, по време на „Амарнат ятра”, когато терористи талибани успяват да застрелят по пътеката над 100 души.


- Как се реализира една фотосесия през 1973 г. в една от най-дълбоките карстови пропасти в света „Пиер Сен Мартен” в страната на баските.


- Какви са трудностите, причинени от джебчии и апаши по време на пътуването из Южна Америка и как се снима сред индианци.


- Как се правят снимките в Златния храм на сикхите в гр. Амритсар, Индия и защо не успяват да заснемат най-ювелирния храм на земята „Маунт Абу”.


- Как снимат оригиналната маска на фараона Тутанкамон в Египет.

Повярвайте ни - Руми и Ники могат да ви отнесат неусетно в много далечни и интересни места - заслужава си! :-)

дискусия с пътешествениците, фотографи и журналисти Румяна Николова и Николай Генов - септември 2011 фотосинтезис арт център

дискусия с пътешествениците, фотографи и журналисти Румяна Николова и Николай Генов - септември 2011 фотосинтезис арт център

Кратък репортаж от първата среща с Руми и Ники - благодарение на Радослав Шарапанов 

Опитът на пътешествениците Руми и Ники from Radoslav Sharapanov on Vimeo.

// Други / Други събития | PhotoSynthesis | Септември 13, 2011
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии