Фото понеделник: “5х3 по Пътя” с Ивайло Петров / 21.05.2018, 19:00 ч. / София

Фотосинтезис Арт Център, кафе-галерия | 21 Май 2018 от 19:00 до 21:00 ч.
Начало: 21 май (понеделник), 19.00 часа 
във ФотоСинтезис Арт Център, кафе-галерия,
София, бул. "Васил Левски"57
Вход: Свободен
 
Ивайло Петров е фотографът, с който ще ви срещнем в новото издание на “Фото понеделник” на 21 май от 19.00 часа в кафе-галерията на ФотоСинтезис Арт Център 
 
Ивайло Петров се занимава с рекламна, портретна и концептуална фотография. Съосновател на whaleworx.studio. В списъка с клиенти на професионалната му работа има имена като: Porsche, Ogilvy, Saatchy and Saatchy, DDB, All Channels Communications, VISA, METRO, Vivacom, Nova, Zagorka, Kamenitza, Ciela и много други. 
 
В личните си проекти, основен двигател на авторската му фотография, най-често се фокусира върху концептуалния портрет и социално ангажирани теми. 
 
Автор е на две самостоятелна изложби, последната от които е "Отвъд портрета" от 2016г. Тя събира най-добрите му фотографии в тези две основни посоки на работа -  портрети с познатите лица на Деян Донков, Юлиан Вергов, Койна Русева, Ицко Финци, Йордан Йовчев, Джон Лоутън, Атанас Атанасов и др., както и серията му “Портрети на срама”. 
 
Работата му се появява в Hasselblad Masters, PhotoVogue, OneEyeland, PhotographyServed, The Phoblographer и т.н. 
 
Както самият той казва, всички тези неща изглеждат просто част от Пътя напред и именно Пътят във фотографията ще е от темите за събитието. 
 
Ивайло Петров ще представи пет основни посоки, в които работи като фотограф, илюстрирани с три кадъра и оттам нататък ще продължим заедно: финалът е отворен, за въпроси, за дискусия, за разговор, за предложения и коментари.
 
 "Фото понеделник" е поредица от отворени и неформални фотографски срещи, в които гост-фотограф представя свои произведения пред публиката с избрана от него тема. 
 
Идеята е в свободна дискусия и разговор да обсъдим всичко, което ни вълнува в сферата на фотографията, да обменим опит и да споделим идеи в среда от съмишленици. Ще надникнем заедно в историите зад кулисите и зад кадър и ще зададем своите въпроси.
 
Ето и как протичат срещите:
 
Първа част: Представяне
 
Фотографът, който ни гостува, представя няколко свои произведения през публиката и споделя историята зад тях: защо и как са реализирани, какво го е вдъхновило, как точно са създадени изображенията.
 
Втора част: Дискусия 

Дискусионната част е отворена за обсъждане и свободен разговор, в който всеки от публиката е поканен да задава своите въпроси и да сподели обратната си връзка и коментар по темата.
 
Срещите са със свободен вход. Очакваме ви!
 
 
 
 

Фотогалерия: Фото понеделник: “5х3 по Пътя” с Ивайло Петров / 21.05.2018, 19:00 ч. / София

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии