LIVE: ГНЯВ – РЕКОНСТРУКЦИЯ - разговор с Ивайло Петров и Ирина Кирякова / 13 декември от 19:00 часа

Но, както всички демони и собствените ни се плашат от светлината – тя е нашето оръжие.”

Неслучайно всяко изображение, което е част от изложбата “Гняв” на Ивайло Петров е автопортрет. “Гняв” е резултат от едно крайно лично и заедно с това общочовешко пътуване, навътре в себе си и към себе си, а поредицата портрети запечатва срещите по пътя. Проектът ще бъде отправна точка в нашия разговор с автора и с психотерапевта Ирина Кирякова, към който ви каним да се присъедините онлайн – на 13 декември, четвъртък, от 19:00 часа в страницата ни във Фейсбук.

Ще си говорим за дългия път на себепознанието и откриването на себе си, за сенчестите места, в които трудно се осмеляваме да надникнем и скритите съкровище, които откриваме там - свободата да твориш.

Ирина Кирякова има почти 20 години самостоятелна практика като консултант и психотерапевт. Тя е един от първите дипломирани гещалт терапевти в България и член на Европейската Асоциация по Гещалт Терапия. Автор е на многожество публикации и книгата „Любовта намира начин – психотерапия на ежедневието“, в която споделя личния си път и опит като терапевт.

Най-характерното за мен е многообразието, стремя се да съчетавам различните си лица и да интегрирам полярностите в хармонична цялост. Не спирам да се обучавам до ден днешен, защото вярвам в развитието и безкрайността.
Винаги съм възприемала психотерапията като едно вълнуващо пътешествие навътре в човека, в което той да опознае и обикне собствената си вселена и в нея да открие отговорите и решенията, нужни му, за да се чувства добре. В това пътуване терапевтът е нещо като фенерче. Фенерче, което осветява пътя и образите по пътя. Най-прекрасното е, че веднъж осветлен, образът придобива собствени лъчи, сякаш сме запалили вечен огън. Проблемите и страховете възникват винаги в мрака, виреят в сенчестите места. Но, както всички демони и собствените ни се плашат от светлината – тя е нашето оръжие.


Ивайло Петров  е фотограф и дигитален артист.Учил е в Нов Български Университет. Занимава се професионално с фотография от петнадесет години, като в портфолиото му влизат ангажименти за сп. "Bulgaria On Air", Porsche, Ogilvy, Sofia Ring Mall, Visa и др. Професионалният му фокус е в портретната и рекламната фотография, както и в 3D визуализациите. Той е добре познат на публиката със сериите „Модерният светец“, „Портретите на срама“ и „Mythological First World Problems“, както и с монументалните фотографии „Човешката природа“, „Полета на Икар“ и „Съвременната битка“.“Гняв” е третата му самостоятелна изложба, която може да видите до 22 януари 2022 в галерия Синтезис.

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии