В джаза! - портрети от сцената - фотографска изложба на Калин Руйчев / 08.09.2015, 19:00 ч. / София

// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Септември 03, 2015

Откриване: 08 септември (вторник) от 19:00 часа в
Галерия за фотография SYNTHESIS,
София, бул.”Васил Левски” 55
Изложбата може да бъде видяна от 
08 септември до  06 октомври 2015 

 
“Правенето на любов, ако е искрено, е едно от най-хубавите неща, които Сатаната е сложил в ябълката, която е дал на змията, за да я даде на Ева. Най-хубавото обаче е правенето на джаз. “ Кърт ВОНЕГЪТ
 
“В джаза!” е обяснение в любов. Класически черно-бели портрети, запечатани върху класическия “лайка формат”, 35мм филм. Изпълнители, които пишат историята на джаза.  Чик Кърия, Бети Картър, Пако де Лусия и Джон Скофилд, Еди Харис, Джон Маклафлин...  Кадри, уловени по време на концерти през 90-те, в първите години след като “джаз” престава да е в списъка със забранени думи в България.
 
“Хората ги посещаваха еуфорично. Големият свят дойде при нас. Гледахме го като деца - с големи ококорени очи… да гледаш на живо такива изпълнители за нас до скоро бе само мечта.”
Съживени от архивите, фотографиите на Калин Руйчев събират в едно любовта му към филмовата фотография, портрета и джаза.
 
“Любовта ми към музиката и фотографията някак логично ме отведе до работата за музикалните издания у нас по това време. В продължение на години имах шанса да снимам и слушам забележителни музиканти от първия ред или “от оркестрината”, както се казва. Беше невероятно! С голямо удоволствие изтупах от прахоляка на архива няколко кадъра от чудесните концерти от това време,  които да споделя с любителите на музиката и фотографията.”
За автора:  Калин Руйчев е роден в София през 1968г. Внук на двама фотографи, от дете с интерес наблюдава техните професионални занимания и някак логично и неусетно сам започва да снима.  От 1991г.  работи за различни периодични български издания: вестник "Ритъм", списанията "Егоист", "Метрополис", "Ева". 
В последните години работи на свободна практика и сътрудничи на различни издания, сред които "Ева", "Амика", "Харпарс базар" и др.
 
Откриването на изложбата ще бъде на 8 септември (вторник) от 19.00 часа в присъствието на автора.
Изложбата може да видите до 6 октомври в галерия за фотография SYNTHESIS, София, бул.”Васил Левски” 55, до ФотоСинтезис Арт Център.
 
В кадър: 1. Бети Картър; 2. Джеймс Браун; 3. Леон Томас
SaveSave
// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Септември 03, 2015

Фотогалерия: В джаза! - портрети от сцената - фотографска изложба на Калин Руйчев / 08.09.2015, 19:00 ч. / София

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (1)

GID преди 3103 дни
Горещо препоръчвам!
оценка:
0 гласа

Прочети още статии