4th Edition at Synthesis / 18.10.2018, 20:00 ч. / София

Фотосинтезис Арт Център, кафе-градина | 18 Октомври 2018 от 20:00 до 23:00 ч.
Начало: 18.10.(четвъртък) 2018, 20:00 ч
във Бар Синтезис,
София, 
бул.Васил Левски 57


На 18ти Октомври Бар Синтезис ще приветства младите таланти от 4th Edition.

Състав:
Георги Стойков - тромпет
Иван Йорданов - саксофон
Момчил Косев - китара/вокал
Светлин Стайков - контрабас/ бас укулеле

Джаз квартетът - 4th Edition, се създава през 2016г. по идея на студенти от Националната Музикална Академия „Проф. Панчо Владигеров“, Иван Йорданов (тенор саксофон) и Светлин Стайков. В 4th Edition се включват Георги Стойков (тромпет) и Момчил Косев (китара/вокал). 

Тяхната любов към тази музика се поражда от големите джазмени Miles Davis, John Coltrane, Charlie Parker и още много други, а след създаването на квартета, това става техен начин на живот. Вдъхновени са от българските колоси на джаза – Христо Йоцов, Михаил Йосифов, с които имат съвместни проекти .
Създават богат репертоар с вечните джаз стандарти на всички времена. Свирят в различни клубове, както в Столицата, така и в цялата страна.

Характерното за този джаз квартет е, че няма ударни инструменти (Барабани), а ритмичната секция е само и единствено от Китара и Контрабас. Целта на младите джазмени е да звучат съвсем акустично, както са звучали ''големите''. Но понякога квартета става квинтет, когато техния състудент – Виктор Викторов, сяда зад барабаните. Тогава се създава усещането за истинския ритъм. Към състава са участвали и други гости - имена като Михаил Йосифов, Теодосий Спасов, Велислав Стоянов и други.

ВХОД 
5лв


// Други / Други събития | PhotoSynthesis | Октомври 18, 2018
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии