Ученически конкурс за фото-есе "Моите срещи с българското" - 20.03. - 06.05.2018

// Актуално / Конкурси | PhotoSynthesis | Март 20, 2018
Пътувайки през Източните Родопи през лятото на 2015 година, целта пред мен и моите приятели беше ясна - с. Глогино, нагоре в планината, където щяхме да прекараме една седмица в малка къщичка, достатъчна само за нас.

Не мисля, че някой от нас беше подготвен за това, което ни очакваше там. В действителност, това, което трябваше да бъде просто почивка от София, се оказа среща с най-затънтените и красиви крайчета в България.

За чужденците България е кисело мляко, баница и мартеници. За българите България е малкото селце с голяма история. България е гостоприемство и слънце. България е традиции и топлина. България е звездите в с. Глогино, които ти спират дъха.

Четирима от моите приятели заминаха в чужбина. Но тази гледка е закотвена в съзнанията им и те я свързват с мен, с нас, с онази седмица – с България. А оттогава, всяко лято най-чаканото пътуване е не към Слънчев бряг, а към звездите над Родопите. Това е моята история, моята среща с българското. А каква е Вашата?

Росица Димова

Ако си ученик на възраст до 19 навършени години, интересуваш се от фотография и искаш да ни покажеш твоя личен поглед към българското, включи се в
конкурса за фотографски есета "Моите срещи с българското" до 06 май.

Фото-есетата могат да съдържат между 5 и 15 авторски фотографии и текст. Победителите ще бъдат определени от публиката и от авторитетно жури, а наградите са атрактивни: 

Голяма награда на журито: 500 лв.

Голяма награда на публиката: 500 лв.

Поощрителна награда на журито: 150 лв.

Поощрителна награда на публиката: 150 лв.

Участвай сега или кажи на приятел! 


Конкурсът е по идея на ученици от 91. НЕГ "Константин Гълъбов". Вдъхновени от младите фотографи около себе си, те решават да инициират конкурс, чрез който заедно да мотивираме учениците да продължат да се занимават още по-сериозно със своята страст.
 
Конкурсът се провежда със съдействието на
Национална професионална гимназия по полиграфия и фотография.

Снимка: 
desiignat
// Актуално / Конкурси | PhotoSynthesis | Март 20, 2018
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии