Журито и публиката избраха своята любима фотография в конкурса “Хубава София”

// Други / Други събития | PhotoSynthesis | Септември 12, 2018


Йордан Христов е авторът на фотографията, която събра най-много гласове от публиката в конкурса “Хубава София”. Той спечели наградата на публиката – уикенд за двама в Катаржина Естейт. Наградата на журито отиде при Десислава Гуленова за фотографията “Дъга в метрото”.  Тя ще получи 1000лв. ваучер за фототехника, осигурена от Катаржина Естейст.  


28 фотографии бяха селектирани от журито на конкурса “Хубава София”, Калин Руйчев и Надежда Павлова, за участие във финалната изложба. Те ще бъдат показани в изложба на открито от днес, 12.09. до края на септември в пространството на НДК – пред Кино Кабана.

Конкурсът “Хубава София” стартира на 1 юли и качването на снимки за участие продължи до 15 август. Журито направи своята селекция от общо 565 подадени фотографии на 93 автори.  Галерията с избраните фотографии беше отворена за гласуване на публиката от 29 август до 11 септември. 
Фотоконкурсът се организира от Катаржина Естейт съвместно с Дирекция Култура на Столична Община и ФотоСинтезис. 

Жури на конкурса:

Надежда Павлова
Надежда Павлова е родена през 1969 г. Завършила е ТУ – София, УНСС, Арт колеж – София в класа на Борис Юскеселиев и магистърска програма Фотографско изкуство към НБУ. От 2010 до 2013 г. е член на УС на Фотографска академия „Янка Кюркчиева”. От 2013 г. е главен координатор на Месец на фотографията. От 2012 до 2015 г. е колумнист за сп. Фотомания. Куратор в SYNTHESIS – Галерия за фотография. Била е член на жури на Биенале Фодар, Фотоакадемика, Месец на фотографията и др. български и международни конкурси. Автор на над 25 самостоятелни изложби. Носител на награди в България и чужбина – Снимка на годината България, Фотоакадемика, Асоциация на сръбските фотографи и др.

Калин Руйчев
Калин Руйчев е роден в София през 1968г. Внук на двама фотографи, от дете с интерес наблюдава техните професионални занимания и някак логично и неусетно сам започва да снима. От 1991г. работи за различни периодични български издания: вестник "Ритъм", списанията "Егоист", "Метрополис", "Ева". В последните години работи на свободна практика и сътрудничи на различни издания, сред които "Ева", "Амика", "Харпарс базар" и др. Куратор в SYNTHESIS – Галерия за фотография.
 

 
// Други / Други събития | PhotoSynthesis | Септември 12, 2018

Фотогалерия: Журито и публиката избраха своята любима фотография в конкурса “Хубава София”

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии