Публиката избира своя любима фотография от конкурса “Хубава София” до 11 септември

// Други / Други събития | PhotoSynthesis | Август 31, 2018


28 фотографии бяха селектирани от журито на конкурса “Хубава София”, Калин Руйчев и Надежда Павлова, за участие във финалната изложба, а сред тях е и фотографията, при която ще отиде голямата награда на журито - 1000лв. ваучер за фототехника, осигурена от Катаржина Естейст.  

Галерията с избраните фотографии е отворена за гласуване на публиката и до 11 септември всеки може да гласува за своя фаворит на https://photosynthesis.bg/hubava-sofia-glasuvane.html

Кадърът, събрал най-много гласове, ще донесе на своя автор наградата на публиката – уикенд за двама в Катаржина Естейт. 

Конкурсът “Хубава София” стартира на 1 юли и качването на снимки за участие продължи до 15 август. Журито направи своята селекция от общо 565 подадени фотографии на 93 автори. 

Финалната изложба на конкурса ще се открие на 12 септември пред НДК, когато ще бъдат обявени и наградените фотографии. 
Фотоконкурсът се организира от Катаржина Естейт съвместно с Дирекция Култура на Столична Община и ФотоСинтезис.
 
Жури на конкурса

Надежда Павлова
Надежда Павлова е родена през 1969 г. Завършила е ТУ – София, УНСС, Арт колеж – София в класа на Борис Юскеселиев и магистърска програма Фотографско изкуство към НБУ. От 2010 до 2013 г. е член на УС на Фотографска академия „Янка Кюркчиева”. От 2013 г. е главен координатор на Месец на фотографията. От 2012 до 2015 г. е колумнист за сп. Фотомания. Куратор в SYNTHESIS – Галерия за фотография. Била е член на жури на Биенале Фодар, Фотоакадемика, Месец на фотографията и др. български и международни конкурси. Автор на над 25 самостоятелни изложби. Носител на награди в България и чужбина – Снимка на годината България, Фотоакадемика, Асоциация на сръбските фотографи и др.

Калин Руйчев
Калин Руйчев е роден в София през 1968г. Внук на двама фотографи, от дете с интерес наблюдава техните професионални занимания и някак логично и неусетно сам започва да снима. От 1991г. работи за различни периодични български издания: вестник "Ритъм", списанията "Егоист", "Метрополис", "Ева". В последните години работи на свободна практика и сътрудничи на различни издания, сред които "Ева", "Амика", "Харпарс базар" и др. Куратор в SYNTHESIS – Галерия за фотография.
 

 
// Други / Други събития | PhotoSynthesis | Август 31, 2018
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии