“Светът на 90 градуса” – концептуална фотография от Ивайло Стоянов

Изложба с концептуална фотография и арт инсталация на обещаващия млад фотограф Ивайло Стоянов ще бъдат представени в Арт Галерия АНИМА в столицата от 10 – 28 февруари 2011г.

Основната тема на включените в “Светът на 90 градуса” творби e човека и връзката му с природа и архитектура. Изразителни цветове и контраст помагат на фотографа Ивайло Стоянов да представи заобикалящия ни свят под различен ъгъл, придавайки ново значение на детайлите и разкривайки пред публиката сюрреалистични пейзажи. В своите творби той не изследва природата, а я преобразува като я заснема и завърта на 90 градуса.


(кликнете върху поканата, за да я видите в голям размер)


Откриване: 10 февруари (четвъртък) - 19 ч, галерия АНИМА (София, бул "Любен Каравелов" 58)

Ивайло Стоянов е роден през 1976г. в Карлово и завършва Академията за визуални изкуства към “Йоханес Гутенберг” Университет в гр. Майнц, Германия през 2007г, специалност концептуална фотография. От 2009г. е член на Съюза на българските художници, а през 2010г. започва да преподава концептуална фотография в Нов Български Университет.

През годините Стоянов представя творчеството си на самостоятелни и общи изложби в галерии и музеи в Германия, Австрия, България, Чехия и Черна гора, също така и в салони на изкуствата в Европа. Негови фотографии са притежание на много частни колекции.

 

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии