Представяне на победителите в конкурса "Няма нищо по-хубаво от лошото време"

// Други / Конкурси | PhotoSynthesis | Март 15, 2007

Помолихме тримата победители в конкурса на PhotoSynthesis "Няма нищо по-хубаво от лошото време" да се представят с няколко думи и по един автопортрет. Ето резултата :-)  


Iва награда: Михаела Иванова, 23г.
Зодия Телец
Може да я откриете в: София
А също и на:
www.photo-forum.net, където се подвизава под ника Pileshtar


За мен: Занимавам се с фотография от близо 2 години. Винаги съм имала афинитет към изкуството, но дълго време не можех да открия към какво точно да се насоча. Първата ми страст беше актьорството  за куклен театър. Кандидатствах в НАТФИЗ, но оставането ми два пъти като резерва ме обезсърчи и реших, че това поприще май не е за мен. Дълго време се лутах, докато един ден не попаднах, ровичкайки  в интернет, на сайта на един бразилец - фотограф. Снимките му страшно ми харесаха и точно от тях се запалих да опитам и аз. Жалко, че не помня как се казваше този бразилец.  И така започнах да снимам, като постепенно това се превърна в най-приятното занимание в живота ми!  Трудно ми е да кажа какво най-обичам да снимам... нещата от живота..от ежедневието. В момента работя в една строителна фирма. Мисля да уча визуални изкуства в НБУ.  Иначе съм киноман. Обожавам да гледам филми.

Снимката, с която спечелих наградата е най-любимата ми и една от първите ми снимки. Направена е в Трявна преди повече от година и половина. Имах късмет, защото точно секунда след като я щракнах  хората се разделиха и гледката вече беше съвсем друга.
Когато прочетох за конкурса "Няма нищо по-хубаво от лошото време" много се зарадвах, защото имах снимка, която според мен точно подхожда на темата на конкурса, а това се случва много рядко.
Фото-Форум за мен е място където се забавлявам, разтоварвам, научавам нови неща и си намирам нови приятели, а какво по-хубаво от това :). Имам много любими снимки и автори.
Много обичам животните, мечтая да си имам говорящ папагал :))).
Много поздравявам целия ви екип, страхотни симпатяги сте и много ви благодаря за всичко!
 
( и ние благодарим, пожелаваме ти говорящ папагал и още много снимки)


IIра награда: Тихомир Начев, 
а също и
Kaspar във всички фотографски форуми.
Любим фотограф -
Michael Kenna.


За мен: Първо за наградата - за тези малко дни, от както взех обектива, той не се сваля от апарата и стана един от любимите ми.
Работя в търговска фирма, а през другото време снимам. С фотография се занимавам от около 3 год., започнах с едно апаратче - Canon A60, на него се учих. Купих го от приятел , а приятелят стана моя учител и виновник за това мое увлечение. След това се появи Canon 350D и всички обективи , които ми дадоха възможност да експериментирам.
Обичам да пътувам и заедно с моята приятелка, а сега съпруга, пътуваме много, обикаляме планини, селца и градове, езера и язовири, използваме всеки почивен ден, не ни свърта на едно място. Това е причината, поради която страшно обичам да снимам природата. Пейзажната и макро фотография са моята страст и вдъхновение.
Снимката от конкурса е правена в Монтрьо, Швейцaрия. Над Женевското езеро цял ден бурята ту си отиваше, ту се връщаше, а слънцето ту се криеше между буреносните облаци, ту проблясваше силно. Малко джаз импровизация на тема време:) Като добавим и това, че в Монтрьо ежегодно се провежда един от най-големите и известни джаз фестивали и самата аристократична атмосфера на града, то заглавието само се появи - "Джазово настроение".

Голямата ми мечта е да пътувам в Африка. Пустинята, животът в нея - хората и животните, и си обещавам скоро да го направя...
 

( чакаме скоро снимки от Африка и тайно си пожелаваме и ние да пътуваме повече, защото след тази снимка и нас вече не ни свърта на едно място )


IIIта награда: Ивайло Петров
Зодия Овен, с абсолютно всички позитиви и маааалкото негативи, произтичащи от този факт ;)
Може да го намерите  на
www.photo-forum.net, където се крие под ника Darksorrow.

За мен:
Преди около две години и половина ми подариха първото дигитално апаратче - Samsung Digimax A5, което ме провокира да се заинтересувам от снимане. Тогава много ми помогна сайтът ФотоФорум, а и досега смятам, че ако човек зададе правилния въпрос по правилния начин, винаги има кой да се отзове там.
В началото разучавах паралелно основните фотографски принципи и Фотошоп. И досега ги разучавам, всъщност...

Преди година си купих първия по-сериозен фотоапарат - ДСЛР на Пентакс, който ми позволи много повече неща от гледна точка на свободата на снимане. В момента се уча да виждам именно чрез него.
Обичам да снимам предимно пейзажи, хора и макро, но вярвам, че човек трябва да е добър във всички фотографски жанрове, особено ако иска да се занимава сериозно с това.
Имам намерение да продължа образованието си именно в тази насока, надявам се някой ден да съм достатъчно добър, за да превърна голямата си страст в начин на живот.
За любими фотографи ми е малко трудно да говоря, защото съм попадал на страшно добри творци, всеки от които ме е впечатлявал с нещо. Все пак особено харесвам
Ansel Adams и Henri Cartier-Bresson от класиците, а последният, който изключително много ми допадна, се казва Jeff Ascough.
Снимката от конкурса се случи много спонтанно - началото на септември е чудесно за уличен баскетбол, но този ден времето във Видин беше решило да ни провали играта. Плисна силен дъжд, който ни накара да се изпокрием кой под каквото си намери. Случайно видях, че по игрището тича това хлапе с доволна усмивка и някаква закуска в ръка. Абсолютен късмет беше, че апаратът беше с мен и че изобщо уцелих фокуса, защото обективът беше ръчнофокусен, а момченцето тичаше доста бързо. А така и не играхме след това, всъщност.  :)

Извън снимането голяма слабост са ми бойните изкуства и особено южноазиатските стилове.
Винаги е удоволствие да изгледам някой добър филм, макар напоследък да имам все по-малко време за това.
Много важна за мен е музиката, харесвам предимно твърди неща, но не плътността на звука е най-важната. Всичко може да звучи добре, ако има достатъчно мисъл и мелодия в себе си.
Книгите, за съжаление, в момента са на доста заден план, просто почти не остава време за тях. Скоро ми попадна последното издание разкази на Хауърд Лъвкрафт и в момента съм силно заинтригуван именно от тях.

... Кропвайте го както ви харесва, предполагам, че не може да излезе крайно компрометиращо ;)
 

( в никакъв случай не може да излезе компрометиращо, както ти казахме, поради влиянието на зодия Овен в екипа на PhotoSynthesis,  който благодарение на това се състои от много разбрани хора ;)

// Други / Конкурси | PhotoSynthesis | Март 15, 2007
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии