Лечебните методи в Аюрведа - разговор с д-р Антония Заркова - ВИДЕО

 


Холистичният подход на Аюрведа към всички пластове на човешката природа. Лечение на тялото, ума и съзнанието. Представяне на древната наука за живота, нейния произход и разпространение от д-р Заркова. Тя е  специалист по аюрведа, привърженик е на профилактиката на заболяванията и на природните методи на лечение. Поддържа мнението, че болестта е предупреждение за един живот извън равновесие, сигнал, който ни подсказва да преосмислим ценностите си.

Входът е свободен за всички желаещи. Начало - 19:00 часа, ФотоСинтезис Арт Център, кафе галерия

Видеото е заснето с любезното съдействие на http://bulgaro.asia/

Разговорът е част от Дните на Индия във ФотоСинтезис Арт Център от 14 март до 04 април 2012г.

Още клипове от събития в рамките на Дните на Индия във ФотоСинтезис можете да видите в нашия канал в youtube ►

 ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Д-р Антоанета Заркова е завършила Медицинския университет в София и има защитена специалност по вътрешни болести.

От 1991 г. работи в Националната болница за активно лечение на хематологичните заболявания, в кабинет по хемостазеология и от 2001 г. - в създадения от нея Аюрведичен център, София.

Преминава специализации по Аюрведична медицина в "Тибия Колидж" - филиал на Делхийския университет и най-стария и престижен аюрведичен колеж в Индия през 2001 г. През същата година трупа опит и в частния Аюрведичен лечебен и изследователски център на доктор Навиин Гупта в Делхи.

През 2005 г. преминава курс за лечение с мантри, съвместна инициатива на Американския и Европейския институти за ведичедси изследвания, проведен в Цюрих.

Година по-късно специализира в частния лечебен център на д-р Сунил Джоши в Нагпур, а през 2008 г. - в Националния Интитут по Аюрведа в Джайпур.

От 2008 г. д-р Заркова започна съвместна програма с Националния Институт по Аюрведа в Джайпур, Индия. Това е една инициатива на Отдела по Аюрведа, Йога, Унани, Сиддха и Хомеопатия (AYUSH) към Министерството на здравеопазването на Индия.

Д-р Заркова е член на Организационния комитет на Международната група за популяризиране на Аюрведа по света, създадена от AYUSH.

Д-р Заркова е привърженик на профилактиката на заболяванията и на природните методи на лечение. Тя поддържа мнението, че болестта е предупреждение за един живот извън равновесие, сигнал който ни подсказва да преосмислим ценностите си

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии