Садху – живите светци на Индия - фотографска изложба на Юлиан Ангелов / 25.04.2013, 19:00 ч. / София

// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Април 08, 2013

Откриване: 25 април (четвъртък)  от 19.00 ч.
във ФотоСинтезис Арт Център, кафе-галерия

София, бул.Васил Левски 57

Изложбата може да бъде видяна от 25.04 до 14.05.2013 г.ФотоСинтезис Арт Център, Индологическа фондация "Изток-запад" и Университетски комплекс по хуманитаристика "Алма матер" към СУ "Св. Климент Охридски" имат удоволствието да ви поканят на фотоизложбата на фотографа и индолог Юлиан Ангелов "Садху - живите светци на Индия", която ще се проведе от 25 април до 14 май 2013 г. в кафе-галерията на ФотоСинтезис Арт Център.

Изложбата включва 30 фотографии на индийски аскети, заснети от автора през последните две години в някои от най-свещените за индуистите градове и места, като: Варанаси, Вриндаван, Матхура, Радха Кунд, Говардхан, Нандагаон, както и по време на най-големия религиозен фестивал в света - Кумбх Мела, в Аллахабад.

В изложбата могат да се видят както портрети на индийски мъдреци и йоги, така и кадри, разкриващи ежедневния бит, мистичните ритуали и ексцентричните аскетични отречения на садху.

Да се разкаже в 30 кадъра за една необичайна и слабо позната страна на индийската духовна култура, чиито носители са "бродягите на религията" (наречени така от Джек Керуак в романа “Бродягите на Дхарма”), е сериозно предизвикателство за всеки фотограф. Дали Юлиан Ангелов е успял да се справи с него, ще разберете, когато посетите изложбата в кафе-галерията на ФотоСинтезис Арт Център от 25 април до 14 май 2013 г.

По време на изложбата може да закупите някоя от фотографиите на Юлиан Ангелов, като по този начин ще подпомогнете и следващата му експедиция - в Западните Хималаи.

// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Април 08, 2013

Фотогалерия: Садху – живите светци на Индия - фотографска изложба на Юлиан Ангелов / 25.04.2013, 19:00 ч. / София

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии