Криле – фотографска изложба на Ивайло Зафиров / 29.06.2011, 18:30 ч. / София

// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Юни 27, 2011

„Криле” – фотографска изложба на Ивайло Зафиров

Откриване: 29 юни (сряда) от 18.30 ч.
във 
ФотоСинтезис Арт Център, кафе – галерия,
София, бул. "Васил Левски" 57
Изложбата може да бъде видяна от 
29.06 до 05.07.2011 г. 

 
В днешния забързан и урбанизиран живот за нас хората е много трудно да се докоснем лично до красотата на дивата природата и нейните обитатели.
Благодарение на фотографите анималисти и уменията им да запечатат иначе неуловими мигове от живота на птиците, имаме възможност да се докоснем до изящните форми и багри, с които природата е изваяла своите пернати обитатели.
Изложбата със снимки на птици на българския фотограф анималист
Ивайло Зафиров е едно пътуване в удивителния свят на птиците, което ще ни направи по-съпричастни към тяхното опазване.

В България са регистрирани близо 400 вида птици. През територията на страната ни преминава Виа Понтика,  един от главни маршрути на миграция на птиците от Европа към Африка.  В наши дни освен чрез прякото им унищожаване, все повече птици страдат и от влошаването и разрушаването на тяхната среда. Замърсяването на водите, въздуха и почвите всяка година отнема живота на стотици хиляди птици. Към началото на 80-те години на миналия век около 440 вида и подвида птици от световната фауна са били с численост тревожна за запазването им. Опазването им зависи изцяло от самите нас.„Криле” – фотографска изложба на Ивайло ЗафировЗа автора:
Ивайло Зафиров е завършил екология в Биологически факултет на Софийски университет, а птиците са негова слабост от детска възраст.
Седем години е работил в Министерство на околната среда и водите като експерт по защитени територии. От 2007 г. работи по различни екологични проекти и инициативи, насочени към опазване на природата и биологичното разнообразие в България.
Снимането на диви животни е негова страст и хоби. Предава опита си, свързан с фотографиране на дива природа, чрез участия като лектор във фотографски пленери и семинари.

С тази изложба ще обявим и началото на фотографски конкурс, свързан с дивата природа, "СНИМАЙ! Не убивай!" - част от едноименния ни проект, който стартирахме с пленер през май т.г. , за да съхраняваме и споделяме красотата, а не да я разрушаваме.

За повече информация следете www.photosynthesis.bg  

Save
// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Юни 27, 2011

Фотогалерия: Криле – фотографска изложба на Ивайло Зафиров / 29.06.2011, 18:30 ч. / София

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии