„Снимай! Не убивай!“ - wildlife пленер Новото Тракийско злато /Източни Родопи/ 31 май – 02 юни 2013Снимай! Не убивай!
Това e мотото на
проекта, който стартирахме през 2011 г. и продължихме с поредица пленери и конкурси. Сега, заедно с приятелите ни от „Новото Тракийско злато“, отново ви каним да уловим красотата на дивата природа през обектива, вместо през оптическия мерник, да я съхраним и покажем, вместо да я унищожим.

 

Този път ще проведем своя фотолов в Източните Родопи – в най-новите укрития за наблюдение и снимане на диви животни, изградени в ДЛС „Студен кладенец“ и в близост до селата Горно поле и Костилково, като отново ще покажем, че смяната на оръжието с фотоапарат си заслужава.
 

Освен стационарните укрития, на разположение ще бъдат и мобилни камуфлажни укрития за снимане на пойни птици и черни щъркели.

 

Поканата ни е отправена към всички фотографи с афинитет и умения в заснемането на дивата природа и нейните обитатели. Всеки, който желае, може да ни изпрати най-малко 4 кадъра на диви животни по своя преценка и по този начин да се възползва от специалната преференциална такса за участие в пленера.

Всеки от вас може да заяви също желание да представи свой проект или просто да сподели с останалите участници ценна и полезна информация, свързана със снимането на диви животни и популяризирането на този вид фотография, като за целта е осигурен мултимедиен проектор и зала за презентации в двете вечери на пленера.

 

Програма на пленера:

 

31 май (петък):

Пътуване и настаняване:

група Пелевун (пет човека) - в с. Пелевун, където ще имат възможност да снимат и орхидеи,

група Студен кладенец (основна група) – в ЛС „Студен кладенец“ с възможност за снимане на пейзажи от каяк (12 души) и на лопатари и кошути от укрития (13 души)

 

01 юни (събота):

група Пелевун – снимане от стационарно укритие на белоглави, египетски и черни лешояди и гарвани. Следобед – трансфер до ЛС „Студен кладенец“ и настаняване в хижата

група Студен кладенец – снимане от стационарно укритие на белоглави, египетски и черни лешояди и гарвани (8 души), снимане на пойни птици и черни щъркели от мобилни укрития (6 души), снимане на пейзажи от каяк (14 души)

Следобед петима души от група Студен кладенец заменят петимата от група Пелевун и отпътуват към селото, където ще могат да снимат и орхидеи.

 

02 юни (неделя):

група Пелевун - снимане от стационарно укритие на белоглави, египетски и черни лешояди и гарвани.

група Студен кладенец - снимане от стационарно укритие на белоглави, египетски и черни лешояди и гарвани (8 души), снимане на пойни птици и черни щъркели от мобилни укрития (6 души), снимане на пейзажи от каяк (14 души) с разменяне на участниците от предишния ден.

  

Цена: 

преференциална цена за фотографи*: 
- нощувка на палатка и в с. Костилково: 135 лв.

- две нощувки в хижа: 165 лв.

стандартна цена
- нощувка на палатка и в с. Костилково: 200 лв.
- две нощувки в хижа: 250 лв.

* Преференциалната цена е в сила при представени най-малко 4 качествени (по преценка на организаторите от "Новото тракийско злато" и ФотоСинтезис) авторски фотографии на диви животни на страницата на проекта "Снимай! Не убивай!" (които могат да бъдат и обединени в два проекта с по две снимки, независимо дали са с различна тематика).


Цената включва:

- 2 нощувки със закуски

- 2 сухи пакета за обяд

- 2 вечери без включен алкохол

- организация и водачи за стационарните укрития

- транспорт до укритията

- наем на каяци, гребла и жилетки

- наем на мобилни камуфлажни укрития
 

Цената НЕ ВКЛЮЧВА транспорт до с. Пелевун / ЛС "Студен кладенец" и обратно.

 

Заявка за участие:

до 26 май можете да се запишете за участие на photo@photosynthesis.bg; до 2 дни след потвърждаване на заявката е необходимо да внесете таксата за участие на касата на ФотоСинтезис Арт Център на бул. „Васил Левски“ 57 в София.
 

При заявка за записване, впишете в полето "Тема / Subject" на съобщението "Plener NTZ" и дайте трите имена на участниците и телефон за връзка.

ЗАБЕЛЕЖКА:

-Моля, отбележете дали разполагате със собствен транспорт и дали имате възможност да превозите други участници в пленера. Отбележете, ако имате желание за вегетарианско меню.

- Отбележете дали имате желание да се присъедините към група Пелевун за единия от двата дни и дали предпочитате да нощувате на палатка.

- Ако желаете да ползвате преференциална цена, към заявката си за участие приложете линкове към вашите проекти със снимки на диви животни, които сте качили. 

- Отбележете дали имате желание да представите свой проект или друга полезна информация, свързана със снимането на диви животни в една от двете вечери.


Допълнителни въпроси може да отправяте на горепосочения e-mail. Организаторите си запазват правото за промени в програмата при необходимост


фотография: Сергей Златков (krina) от проекта
"Белоглави лешояди"

Фотогалерия: „Снимай! Не убивай!“ - wildlife пленер Новото Тракийско злато /Източни Родопи/ 31 май – 02 юни 2013

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии