Победители в конкурса "Снимай! Не убивай!"

// Актуално / Конкурси | PhotoSynthesis | Февруари 02, 2012

Конкурсът „СНИМАЙ! Не убивай!” стартира през юни 2011г. и беше  разделен на три етапа, след всеки от които участници и публика можеха да гласуват на уеб-страницата на конкурса http://snu.photosynthesis.bg/ и да  определят по един победител.

След приключването на третия етап, журито в състав Ивайло Зафиров, Георги Коцаков, Пьотр Шпаковски и Светлослав Спасов определи участниците във финалната изложба и излъчи своите фаворити от всички проекти, участвали в етапите на конкурса. Наградите за трите отличени от журито проекти са осигурени от PhotoSynthesis, Pentax и GoPro.

- Първа награда на журито - ваучер за покупка на фотографска техника и аксесоари, осигурен от ФотоСинтезис - спечели проектът "Чакалът" на Младен Василев (mladvas):
 - Втора награда на журито - фотоапарат Pentax с обектив 18-55WR спечели Валентин Почекански (wasbg) с проекта "Глухарите - горски трубадури"


- Трета награда на журито - камера GoPro - спечели Теодора Койнова (ambasador) за проекта "Малкият ястреб и градът"- Специалната награда на Българска фондация "Биоразнообразие" - тридневно фотосафари - спечели проектът на Борис Белчев (alcedo) "Среща преди изгрев"


В  рамките на шест месеца, в уеб-страницата на конкурса повече от 2000 регистрирани потребители определиха чрез онлайн гласуване наградите на публиката.  Победителите, които спечелиха най-много гласове в трите етапа на конкурса са:

- Наградата на публиката в първия етап на конкурса спечели Светослав Цветанов (siluet23) с проекта си "Снежни схватки"


 

- Във втория етап на конкурса победителят е Евгени Стефанов (skydragon) с проекта си "Рапсодия в синьо"


- Наградата на публиката в третия етап на конкурса спечели Добромир Терзиев (DDT) за проекта си "Белият балет"

Финалната изложба на конкурса с 40 проекта от 23 автора можете да видите във ФотоСинтезис Арт Център до 22 февруари 2012 г.


Стартирахме и развиваме проекта „Снимай! Не убивай!“, за да напомним, че живеем в един свят, който споделяме и с други същества. За да напомним, че е необходимо да опазим природата от нас самите и по този начин да опазим себе си. 

Да снимаш, вместо да убиваш, означава да съхраняваш и споделяш, вместо да разрушаваш. Силата на фотографията е в това да покаже красотата и уязвимостта на дивата природа и нейните обитатели и по този начин да привлече вниманието на все повече хора върху необходимостта от нейното опазване.
Благодарим на всички, които ни подкрепиха до момента в тази кауза – като изпратиха свои проекти, като гласуваха, дискутираха, критикуваха и правеха предложения. Ще продължим да развиваме този проект и да правим всичко, което е по силите ни, за да покажем красотата около нас на колкото се може повече хора с надеждата, че това ще ги накара да се замислят за запазването й. 

Наградите за победителите в конкурса "Снимай! Не убивай!" са осигурени от:

Canon България  Nikon България  Olympus България

 

проектът се осъществява с подкрепата на:

списание осем партньор на проекта снимай! не убивай!

Повече информация можете да намерите на страницата на фотоконкурс "Снимай! Не убивай!"

Вижте повече за проекта "Снимай! Не убивай!"

// Актуално / Конкурси | PhotoSynthesis | Февруари 02, 2012
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии