Снимай! Не убивай! - финална изложба на проекти от едноименния конкурс и обявяване на наградите на журито / 01.02.2012, 19:00 ч. / София

// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Януари 19, 2012

Откриване: 
1 февруари (сряда), от 19:00 ч.
във ФотоСинтезис Арт Център
София, бул. "Васил Левски"57
Изложбата може да бъде видяна от 1 до 22.02.2012г.

Фотографският конкурс „СНИМАЙ! Не убивай!” е част от едноименния проект, чрез който искаме да си припомним, че обитаваме един споделен свят. Свят, в който право на живот имат и други същества, с които сме неразривно свързани.

На 1 февруари (сряда), от 19:00 часа във
ФотоСинтезис Арт Център ще бъде открита финалната изложба от конкурса и ще бъдат обявени наградите на журито.

В изложбата ще бъдат показани 40 фотографски проекта от 23 автора. Те са  подбрани от журито на конкурса измежду повече от 300 изпратени проекта с общо над 1000 кадъра, разкрили красотата и уязвимостта на дивата природа. 

Конкурсът „СНИМАЙ! Не убивай!” стартира през юни 2011г. и беше  разделен на три етапа, след всеки от които– участници и публика – можеха да гласуват на уеб-страницата на конкурса http://snu.photosynthesis.bg/ и да  определят по един победител.

След приключването на третия етап, журито в състав Ивайло Зафиров, Георги Коцаков, Пьотр Шпаковски и Светлослав Спасов определи участниците във финалната изложба и излъчи своите фаворити от всички проекти, участвали в етапите на конкурса. Наградите за трите отличени от журито проекти са осигурени от PhotoSynthesis, Pentax и GoPro.

В  рамките на шест месеца, в
уеб-страницата на конкурса повече от 2000 регистрирани потребители определиха чрез онлайн гласуване наградите на публиката.  Победителите, които спечелиха най-много гласове в трите етапа на конкурса са:

- Наградата на публиката в първия етап на конкурса спечели
Светослав Цветанов (siluet23) с проекта си "Снежни схватки"
 

- Във втория етап на конкурса победителят е
Евгени Стефанов (skydragon) с проекта си "Рапсодия в синьо"
 

- Наградата на публиката в третия етап на конкурса спечели Добромир Терзиев (DDT) за проекта си
"Белият балет"Стартирахме и развиваме проекта „Снимай! Не убивай!“, за да напомним, че живеем в един свят, който споделяме и с други същества. За да напомним, че е необходимо да опазим природата от нас самите и по този начин да опазим себе си. 

Да снимаш, вместо да убиваш, означава да съхраняваш и споделяш, вместо да разрушаваш. Силата на фотографията е в това да покаже красотата и уязвимостта на дивата природа и нейните обитатели и по този начин да привлече вниманието на все повече хора върху необходимостта от нейното опазване.
Благодарим на всички, които ни подкрепиха до момента в тази кауза – като изпратиха свои проекти, като гласуваха, дискутираха, критикуваха и правеха предложения. Ще продължим да развиваме този проект и да правим всичко, което е по силите ни, за да покажем красотата около нас на колкото се може повече хора с надеждата, че това ще ги накара да се замислят за запазването й. 

Наградите за победителите в конкурса "Снимай! Не убивай!" са осигурени от:

Canon България  Nikon България  Olympus България

 

проектът се осъществява с подкрепата на:

списание осем партньор на проекта снимай! не убивай!

Повече информация можете да намерите на страницата на фотоконкурс "Снимай! Не убивай!"

Вижте повече за проекта "Снимай! Не убивай!" 

Save
// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Януари 19, 2012
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии