Контрасти от крайбрежието - фотографска изложба на Елена Масларова и Иван Масларов / 22.03 - 16.04.2018 / Варна

ФотоСинтезис Варна | 22 Март 2018 - 16 Април 2018
Откриване: 22 март (четвъртък)  от 18:30 ч.
във Фотосинтезис Варна,
бул. "Княз Борис I" 64
Изложбата може да бъде видяна до 16.04.2018 г.


Всеки има любима дестинация, място, където би се върнал в момента, в който му се отвори възможност... или просто да зареже всичко, да хвърли няколко чифта дрехи в сака, камера на рамо и да потегли. Така и ние екипът на Фото Кафе, взимаме една камера и потегляме към нови места и любими дестинации. Да речем... Венеция, ех... Венеция. Как няма да не  е любимо място след като там по-добрата половинка от екипа ни каза “ДА”. Днес няма да става дума за Венеция. Помните я от изложбата ни от преди 4 години в УниКредит Студио. 

Този път обективът ни отново се спря в Италия. За нас Италия е любов. Тя е мелодия. Няма нещо по-мелодично от италианския език изпят от Челентано, Тото Котуньо, Ерос, и още и още. Италия е върховното усещане от аромат и вкусове. Домати, моцарела и босилек – Италия е мястото, което милиони пътешественици откриват всеки ден. Снимането там е повече от удоволствие. Докато се разхождаш из тесните улички скрити в почти всеки град или селце, се озоваваш постоянно в нови светове.

Един незабравим подарък ни отведе на амалфийското крайбрежие преди 2 години и 7 дни преминаха като 7 часа, неусетно и бързо. Остана ни споменът за аромат на жасмин и лимони, както и снимки, които да окачим на попрепълнената си стена у дома.

Обективът ни видя Амалфийското крайбрежие като абстракция от контрасти, може би това се дължи на черно-белия ни поглед. Той ни накара да търсим различна гледна точка на цветната картина наоколо. Това е причината да изберем да използваме максимално техниките за снимане както при класическа черно-бяла лентова фотография – като начин на композиране и симулация на цветни фото филтри.
Нашият девиз “Фотографията не е само на височината на очите” е нещото, което си казваме, преди да кадрираме и натиснем „спусъка“.

Изложбата е осъществена с подкрепата на Фотосинтезис и УниКредит Булбанк.
Изложбата може да видите до 16 април във ФотоСинтезис Варна, бул. "Княз Борис I" 64.


   
 
// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Март 22, 2018

Фотогалерия: Контрасти от крайбрежието - фотографска изложба на Елена Масларова и Иван Масларов / 22.03 - 16.04.2018 / Варна

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии