Усещане за храна - Майсторски клас за кулинарна фотография с Илиан Илиев / 24 и 25 април 2019 / София

Фотосинтезис Арт Център, кафе-галерия | 24 Март 2019 - 25 Март 2019

24 и 25 април / 10.00 – 17.00 часа,
ФотоСинтезис Арт Център, кафе-галерия,
София, бул.”Васил Левски” 57


Кулинарната фотография не е просто правене на „вкусни” снимки, тя е начин да разкажете една история за вкусове, емоции, цветове и естетика.  

В този майсторски клас ще научим как да разкажем история в чиния. Ще се потопим в изкуството да аранжираме и заснемаме храна, за да създадем едно истинско “гурме” преживяване за окото. 

В тайните на кулинарната фотография и стайлинг ще ни води Илиан Илиев, фотограф, 
преподавател, вдъхновен готвач и автор на книги с “Оскар" за кулинарна фотография за книгата си "The Bulgarian Chefs” - престижната първа награда в категорията „Best Book for Professionals" на световния кулинарен форум Gourmand World Cook Book Awards. За ястията в нашите чинии ще се грижи гост шеф-готвач Владимир Тодоров.

Този майсторски клас ще бъде полезен както на тези, които искат да се занимават професионално с кулинарна фотография, така и на всички, за които готвенето е страст, която споделят чрез своя блог или Инстаграм и искат да развият своите умения и знания в аранжирането и снимането на храна.  И съвсем не на последно място, да се заредят с вдъхновение и да освободят кретивността си. 

Готови ли сте да сътворите своята неповторима чиния? 


ПРОГРАМА

ДЕН 1 - 24 април (сряда)  

10:00 – 10:30 Запознанство и кафе за добре дошли 

10:30 – 11:20 Теория: Илиан за неговият подход и стил в кулинарната фотография и стайлинг

11:20 – 11:30 Почивка 

11:30 – 12:30 Теория: техника, оборудване, настройки на камерата, осветление

12:30 –  Почивка за обяд

14:00 – 15:00 Практическа част: аранжиране и заснемане на кадър 1

15:00 – 16:00 Практическа част: аранжиране и заснемане на кадър 2

16:00 – 16:30 Въпроси и отговори


ДЕН 2 - 25 април (четвъртък)  

10:00 – 10:30 Кафе за добре дошли и подготовка за снимачния ден

10:30 – 11:20 Композиция, аранжиране и “пропс” (аксесоари)

11:20 – 11:30 Почивка 

11:30 – 12:30 Практическа част: аранжиране и заснемане на кадър 3 

12:30 – Почивка за обяд

14:00 – 15:00 Практическа част: аранжиране и заснемане на кадър 4

15:00 – 16:00 Практическа част: студийно снимане - аранжиране и заснемане на ефектен кадър със студийно осветление 

16:00 – 16:30 Въпроси и отговори

17:00 – Завършване 




Илиан Илиев специализира кулинарна фотография повече от 30 години. В работата си развива свой собствен стил като балансира комерсиалните послания с остро артистично око. Освен фотограф, той е страстен и вдъхновен готвач.

Работи в студиото си в Кеймбридж, Великобритания, а сред клиентите му са големи търговски вериги, хотели, ресторанти. Сътрудничи на издания като Waitrose food, BBC GoodFood, Olive, FOUR, Culinary Artist, Professional Photographer, Digital Photographer, The Rock.

Илиан е автор на четири готварски книги, а в десетки издания е автор на фотографиите. Три от книгите му са удостоени със сертификата “Gourmand Best in the World”.  Има повече от двадесет самостоятелни фотоизложби по целия свят и две награди за фотограф на годината.

През 2018 г. печели “Оскар" за кулинарна фотография – престижната първа награда в категорията „Best Book for Professionals" за книгата си "The Bulgarian Chefs” в световния кулинарен форум Gourmand World Cook Book Awards. 

Преподава кулинарна фотография и стайлинг в HRC culinary academy, България, и води многобройни майсторски класове във Великобритания, Франция, Русия, Швеция, Китай и др. 

“Когато правиш фотография на храна, ти създаваш един диалог. Ти питаш този, който гледа: искаш ли да опиташ, харесва ли ти?”


Завършва HRC Culinary academy. Работи в реномирани ресторанти в Холандия, Белгия, Америка и България. През 2015 г. печели първо място и златен медал в категория “Най-добър кулинарен студент” в състезанието “ACF AND WORLD CHEFS CULINARY SALON’, САЩ. 
През 2016 г. се завръща в България и печели приза Готвач на България за 2016 г. Владимир е част от българския национален отбор, който представя страната ни на Кулинарните Олимпийски Игри в Ерфурт, Германия.


С какво ще снимаме:

Nikon Z series

На разположение на участниците в уъркшопа ще бъде новата безогледалната система на Nikon – двата пълноформатни безогледални фотоапарати Nikon Z6 и Z7 и обективи Nikkor Z  - NIKKOR Z 24-70mm f/4 S
NIKKOR Z 35mm f/1.8 S и NIKKOR Z 50mm f/1.8 S 

Новата безогледална система на Nikon предоставя на фотографите изключителен инструмент за реализиране на по-голяма креативност. 

Тя е разработена около идеята за най-големия в света байонет, който ви позволява да улавяте повече светлина. Повечето светлина означава повече детайлност, дълбочина и цвят.  Яркото е по-ярко. Дълбокото е по-дълбоко. Остротата е от единия до другия край на кадъра.

Когато разполагате с ултраширок байонет, пълнокадров сензор, светкавична кадрова честота и острота от край до край, с които да работите, имате свободата за повече творчество. 


Как да се запишете за участие:

За да се включите за участие в майсторския клас изпратете заявка с двете имена и телефон за контакт на photo@photosynthesis.bg до 15 април 2019г. Всички изпратили своята заявка до 10 април (включително), получават преференциална цена за ранно записване в размер на 350лв.

 
Такса за участие в уъркшопа -  390 лв.

Цена за ранно записване до 10 април 2019 – 350 лв.




 

Фотогалерия: Усещане за храна - Майсторски клас за кулинарна фотография с Илиан Илиев / 24 и 25 април 2019 / София

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии