Пътят на Коприната - забравеният център на света / фотографска изложба на Антина Златкова и Томас Линдермайер / 18.05.2016 19:00 ч. / София

ФотоСинтезис Арт Център, кафе-галерия | 18 Май 2016 - 08 Юни 2016
Откриване: 8 май (сряда) от 19.00 часа във
ФотоСинтезис Арт Център - 
кафе-галерия
София, бул.“Васил Левски“ 57
 
Изложбата ще продължи от 18 май до 08 юни 2016г.

През лятото на 2013г. Антина Златкова и Томас Л. Линдермайер започват пътешествието си от древния търговски град Сиан през Северен Китай, Каракорум, Киргизстан и Узбекистан по Пътя на Коприната. Година по-късно се завръщат в региона, за да продължават пътуването си през Азербайджан, Армения и Грузия, а през лятото на 2015 – и през Иран. В избрани фотографии двамата разказват за пътешествието си през социополитически парадокси, вълнуващи срещи и красоти.

Пътят на Коприната е не само древен търговски маршрут между Китай и Европа, но и нишката, която от векове притегля ефимерните граници между Изтока и Запада. Страните, които той свързва - Китай, Киргизстан, Узбекистан, Иран, Азербайджан, Армения, Грузия, Турция – споделят не само общи граници, но и обща, често противоречива история. Наследството на велики империи, разнородни етноси и световна политика бележат региона като кръстопът на култури, конфликти и чудеса. С две съпътстващи фото-презентации Антина и Томас ви канят да се отправите с тях на пътешествие към забравения център на света.

Откриване на изложбата, среща с авторите и фото презентация “Silkroad Serenade“ – 18 май (сряда) от 19.00 часа в кафе-галерията на ФотоСинтезис Арт Център.

Фото-презентации и среща с авторите:
18-ти май (сряда) от 19.00 часа  – Silkroad Serenade
26-ти май (четвъртък) от 19.00 часа – Reconstructing Iran
Място: ФотоСинтезис Арт Център, кафе-галерия
// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Май 12, 2016

Фотогалерия: Пътят на Коприната - забравеният център на света / фотографска изложба на Антина Златкова и Томас Линдермайер / 18.05.2016 19:00 ч. / София

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии