“Индонезия, любов" - фотографска изложба на Павел Гоневски / 06.11.2014, 19:00 ч. / София

// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Октомври 28, 2014Откриване: 6 ноември (четвъртък) от 19.00 ч.
във ФотоСинтезис Арт Център, кафе-галерия,
София, бул.”Васил Левски”57
Изложбата може да бъде видяна от 06 до 25 ноември 2014 г.

Грохотът на многолентови булеварди свързва стотиците модерни комплекси от бетон и стъкло в индонезийската столица Джакарта. По преките, в сенките на небостъргачите, прехвърчат скутери, петли, търговци, моторни рикши, хлапета и лепкави изпарения. За страничния наблюдател това е любопитен вид хаос - целенасочен и добронамерен. Насред него мъж подстригва брадата си, седнал на прага на разпадаща се холандска сграда от 19-ти век. Сгушен в него, синът му наблюдава чужденеца, който спира, вдига фотоапарат и запечатва сцената.
За довиждане му подарява усмивка - същата усмивка, която чужденецът ще получи още безброй пъти и която ще го накара да се влюбва отново и отново в тази необятна страна. Ще я получи от възрастната жена на остров Ломбок, която ще му предложи ориз за из път; от факира на хвърчилата на Бали; от самотния въдичар на плажа на Гили Траванган.


Чужденецът е българин и се казва Павел Гоневски. ФотоСинтезис Арт Център представя неговата фотоизложба "Индонезия, любов" в кафе-галерията на бул. Васил Левски 57 в София, между 6 и 25 ноември. Откриването е на 6 ноември от 19 ч.

_________________________________________________________________________________________
 
За автора:
Павел Гоневски е автор на два романа. От 1997г. работи като репортер и редактор във в. "Континент" и "24 часа", а след като се премества в Лондон през 2004 г. е радио продуцент в Би Би Си и уеб мениджър в Epson Europe B.V.
Това е втората му фотоизложба, след като миналата година, заедно с Вероника Велкова, представи колекцията улични фотографии "Лондон, бейби!" в рамките на Месеца на фотографията в София.

// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Октомври 28, 2014

Фотогалерия: “Индонезия, любов" - фотографска изложба на Павел Гоневски / 06.11.2014, 19:00 ч. / София

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии