Мечтай! Бразилия - фотографска изложба на Митко Момчев / 12.01.2012, 19:00 ч. / София

// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Януари 11, 2012

фото изложба Бразилия Димитър Момчев ФотоСинтезис София


Откриване: 12 януари (четвъртък), 19:00 ч.
във 
ФотоСинтезис АртЦентър, кафе - галерия,
София, бул. "Васил Левски" 57
Изложбата може да бъде видяна от 12 до 25.01.2012 г. 


Тази изложба е еднопосочен билет, с който авторът иска да ни върне във вълшебния свят на мечтите, където да открием, че никога не сме не го напускали. Просто сме забравили как да се връщаме там всеки път когато поискаме:

"Искам да ви поканя на пътешествие в света на мечтите. Може би сте забравили, но вие дълго време живеехте в този вълшебен свят, създавахте го сами чрез въображението, фантазията и чистотата на вашето детско сърце. Детството е нашият свят на мечтите, в който отсъства рационалния ум, определенията, които той дава, шаблоните, които той създава. Там живеят в хармония щастието, добротата, любовта, искреността, неподправеността.Там всички желания идват от сърцето и от душата – това са мечтите! За много от вас този свят сега е толкова далечен и недостижим, колкото за мен беше Бразилия."

Мечтайте!

Сбъдвайте мечти!

Вашите.

Техните.

Нашите.
 

изложба снимки от бразилия митко момчев фотосинтезис

Преди година, в края на януари, моят приятел Светослав сбъдна няколко мои мечти наведнъж. Покани ме на негови разноски на двуседмична почивка до бразилския град/остров Флорианополис известен с 42-та си плажа и райската си красота. Свети беше купил два билета – за него и майка му. Впоследствие тя се отказа да пътува и той презавери билетите на мое име .Неговият двугодишен син беше там с майка си при баба и дядо. Четиримата обиколихме почти целият остров. Бяхме и на континента където останахме три дни в курортното градче Палмас  и се отбихме до „малкото Рио” – град Балнеарио Камбурио. Имах невероятни, граничещи с чудесата преживявания! Запознах се с мой двойник, със световно известния аржентински фотограф Julian Lopez, с една отровна змия в джунглата. Във фавелата(бедняшки квартал) пред мен се сбиха двама младежи, в дома на единия от които минути по-рано бях на гости. Цялото приключение ще разкажа по-подробно на фейсбук страницата „Dream!Brasil / Мечтай!Бразилия”

През 2011г. се сбъднаха няколко мои мечти и още много други се родиха. Научих прекрасен урок – сбъдването на мечтите идва от същото място, от което те се раждат. От сърцето. Колкото по-чисто, изпълнено с Любов и Състрадание е то, толкова по-често ще мечтаем. И още по-често ще сбъдваме мечтите си. Най-прекият път до мечтите (или до Бразилия) минава през това да сбъднем нечия друга мечта. Да направим реалност това, което за някой до нас е мечта или както се казва „дори не съм сънувал, че ще ми се случи”.

През 2011г., освен с мой двойник и отровна змия, се запознах и с много нови приятели, всичките до един прекрасни и добри хора. Пътувайки из България, се запознах и с много хора, които качвах в колата без значение дали махат на стоп, изпаднали са в беда или просто ‘по случайност’ се озовават на пътя ми. Така се запознах с Георги, Евгени, Наско и Любомир – бедни хорица, които сами издържат семействата си. Запознах се и с децата/внуците им – прекрасни малки мечтатели, чиито малки мечти техните родители, колкото и да искат, е трудно да сбъднат.

През 2008г. с първата си изложба „Благо_даря” благодарих на Твореца/Господ/Вселената за всичко и от името на всички. От тогава не съм спрял да благодаря всеки ден – за всичко и на всички. Осъзнах, че истинската сила на благодарността е ‘скрита’ в двете думи, от които е съставена – Благо_даря. Правейки малки добринки на хората аз им благо_дарях за това, че изпълваха сърцето ми с Любов и Състрадание. Така научих урок, който сега искам да предам на всички вас:
 

Мечтайте! Сбъдвайте мечти! Вашите. Техните. Нашите. Благо_дарете!
 

Половината от сумата събрана от продажбата на снимките ще бъде използвана за сбъдването на мечти на шест деца от безработни, бездомни и социално слаби семейства. Информация за мечтите сбъдващи се в Бразилия и у нас може да намерите на facebook.com/dreambrasil и svoizbor.com.

Благо_даря на Петрос и целия задружен колектив на Фотосинтезис, на Милен Милчев, на Мартина Иванова, на всички мои приятели, които ме подкрепяха и мечтаеха също като мен тази изложба да се случи! Огромна благодарност към Светослав без когото Бразилия щеше да е просто една мечта!

-Как е в Бразилия?

-Същото като в България.

-!?!

-Прекрасно е!

Save
// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Януари 11, 2012

Фотогалерия: Мечтай! Бразилия - фотографска изложба на Митко Момчев / 12.01.2012, 19:00 ч. / София

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии