Polaroid Originals OneStep+ : моментална камера с големи възможности

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Февруари 18, 2019

След фалита на Polaroid през 2008 г. група от акционери близки до фирмата решават да откупят последният завод в Енсхедей Холадния и да спасят производството на филми. Кръщават фирмата The Impossible Project. През 2017 г. Impossible приемат достойното име Polaroid Originals и пускат първият фотоапарат за инстантни снимки на новата фирма Polaroid Originals – OneStep2, който носи името на първият OneStep. Миналата година, на изложението IFA в Берлин Polaroid Originals пуснаха по-нов модел със значително по-големи възможности – Polaroid Originals OneStep+.

Това са техническите характеристики на модела:

Материал: поликарбонат + ABS пластмаса
Размери: L 5.9 × W 4.3 × H 3.8 in (L 150 × W 111 × H 97 mm)
Тегло: 493 грама (без филм)
Батерия: 1100mAh литиево-йонна презареждаща батерия
Външен визьор
Обектив: Оптична поликарбонатна леща, с покритие 
Система на затвора: Индивидуален дизайн, използващ прецизен стъпков двигател 
Обектив: Фиксиран фокусен обектив 
Стандартно фокусно разстояние на обектива: 103 mm 
Фокусното разстояние на портрета на обектива: 89 mm 
Поле на видимост: 41 ° вертикално, 40 ° хоризонтално 
Система за светкавица: Строб на вакуумната тръба 
Bluetooth LE връзка 
Включени са каишка за врата и USB кабел за зареждане 
Слот за монтиране на статив на базата на камерата
 
Основните характеристики, с които OneStep+ се отличава от OneStep2 са втората леща за портретни снимки, която се използва за снимане от разстояние 0.30m – 0.90m, Bluetooth връзката с мобилно приложение и разбира се всички възможности, които приложението дава – самоснимачка с брояч; дистанционно снимане с бутон; двойна експонация; режим на рисуване със светлина; задействане със звук; ръчен режим.
 
Ръчен режим 
Несъмнено за всеки фотограф, това е най-предпочитаният режим за експерименти. Инструментите, с които разполага той са:
 
Светломер
Изключително лесен за работа светлометър с деления и 0 в средата. За да не бъде снимката ви преекспонирана или недостатъчно експонирана трябва да се придържате все по-близо до средната позиция 0.
 
Контрол на затвора
От тук може да контролирате скоростта на снимане. Разполагате с позиции от 30 секунди до 1/125. Има и BULB режим, в който затвора остава отворен докато не натиснете бутона отново. За да имате ясни снимки, горещо препоръчваме използването на статив при работа в режим BULB.
 
Контрол на блендата
OneStep+ посредством приложението ви дава възможността да сменяте блендата – от f/64 до f/12 (най-отворена бленда). Когато снимате с лещата за портретни снимки ви препоръчваме да използвате винаги f/64 за да може снимките ви да са на фокус и да имат необходимата рязкост.
 
Контрол на светкавицата
Вградената в OneStep+ светкавица e наистина мощна и може да покрие добре със светлина на разстояние до 3m. Приложението на Polaroid Originals дава възможност силата на светкавицата да бъде контролирана посредством плъзгач – колкото по-нагоре е той, толкова по-силна ще е светлината.
 
Последното копче с надпис „EJECT” оказва на фотоапарата дали да изхвърли снимката след като сте натиснали бутона. Ако изберете позиция ON, която е стандартаната, веднага след като заснемете снимката ще излезе от апарата. Позиция OFF се използва тогава, когато искате да имате повече от една експозиция в кадър. При последната трябва да смените опцията на ON за да може снимката да излезе.
 
OneStep+ е прекрасен аналогов фотоапарат за инстантни снимки, който достойно пази традициите на Polaroid. Подходящ както за фотографи, така и за начинаещи и любители, той е неизменен спътник във всяко приключение.
 
// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Февруари 18, 2019
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии