Polaroid I-2 - първият фотоапарат Polaroid за моментални снимки с ръчен контрол

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Септември 07, 2023
Легендарната марка Polaroid, превърнала се в нарицателно за моментални снимки, обяви най-новия си модел фотоапарат Polaroid I-2, който предлага нови възможности на любителите на този тип фотография - ръчни настройки, многократна и дълга експонация, синхронизиране с външна светкавица и др.

Polaroid I-2 разполага с 6 режима за снимки и за пръв път в историята на марката позволява ръчен контрол на скоростта на затвора и отвора на диафрагмата.

Фотоапаратът е оборудван с автофокусен обектив, който осигурява най-резките изображения от Polaroid до момента, а седемте настройки на диафрагмата дава възможност за контрол на дълбочината на фокуса. Автофокусната система разчита на LiDAR сензор за прецизно измерване на разстоянието до обекта.

Фотоапаратът за моментални снимки Polaroid I-2 е с качествено изработен елегантен корпус, оборудван с дисплей с показания за избрания режим на снимане, скорост на затвора и диафрагма, състоянието на батерията, броя оставащи кадри и др. Дисплеят на визьора показва още информация за настройката на фокуса, светкавицата, експонацията, връзката с приложението на Polaroid и др.  

Диапазонът на скоростта на затвора на моменталния фотоапарат Polaroid I-2 е от 30 до 1/250 секунди, а в Bulb режим максималната продължителност на експонацията е 99 часа. Обективът е с максимална диафрагма f/8 и може да бъде настройван още на f/11, 16, 22, 32, 45 и 64. Зрителният ъгъл е 43° по хоризонтала и 44° по вертикала, а диапазонът на фокусиране е от 40 сантиметра до безкрайност.

Вградената светкавица е с ефективен диапазон до 2.5 метра при f/8, а моделът разполага и с 2.5mm за синхронизиране на външна светкавица.

Polaroid I-2 работи с филми i-Type, 600 и SX-70.


// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Септември 07, 2023

Фотогалерия: Polaroid I-2 - първият фотоапарат Polaroid за моментални снимки с ръчен контрол

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии