Откриване: 16 февруари от 17.00 ч.
във ФотоСинтезис Арт Център, кафе-галерия,
София, бул.Васил Левски 57
Изложбата може да бъде видяна от 05.02 до 25.02.2013 г.
Среща-разговор с автора по темата “Изкуството да снимаме храна”: 16 февруари от 18.00 часа
Edible Art е един проект на фотографа Илиан, посветен на изкуството да приготвяш храна и изкуството да я заснемаш, така че да пробуди всички сетива. Но не се подготвяйте за кулинарна фиеста. 20-те фотографии, представени в изложбата ни приканват за един нов поглед към простите и обичайни съставки на ежедневното ни меню.
В някои от тях този поглед е почти сюрреалистичен, при други с изчистена от излишества простота на представянето, която фокусира вниманието ни върху нюансите в един-единствен вкус, цвят, форма.
След представянето на проекта в Лондон, Москва, Манчестър и Петербург, Edible Art ще бъде представен за първи път в България от 5 до 25 февруари във ФотоСинтезис Арт Център, кафе-галерия. След София предстоят изложби в Ница, Йоханесбург, Дъблин и Талин.
Официалното откриване на изложбата в присъствието на автора е на 16 февруари ( събота) от 17.00 часа. След откриването ви каним на среща-разговор с Илиан тема “Изкуството да снимаме храна” с начален час 18.00 часа.
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
За автора:
Илиан Илиев живее и работи във Великобритания. Повече от 20 години той се занимава професионално с фотография, като основните посоки, в които работи, са фотография на храна, рекламна и продуктова фотография. Той развива свой уникален стил, като балансира комерсиалните послания с остро артистично око. Освен фотограф, той е страстен и вдъхновен готвач.
Негови клиенти са списания, хотели, ресторанти и хранителната индустрия като Mornflakes, BBC GoodFood, Metropolitan Hotel, Casino Flamingo, Felicini Restaurants, Manchester University etc.
Вижте повече проекти на автора на Ilian photography, http://www.ilian.co.uk и http://www.behance.net/ilianphoto
Как заснетите ни кадри да изглеждат още по-апетитно? Вижте в последния епизод на краткия курс по кулинарна фотография със Стоян...
PhotoSynthesis Фото-съвети | Юни 18, 2020Kраткият ни курс по кулинарна фотография започва с първата стъпка от поредицата на Nikon CreateYourLight със Стоян Георгиев.
PhotoSynthesis Фото-съвети | Юни 04, 2020Кулинарната фотография не е просто правене на „вкусни” снимки, тя е начин да разкажете една история за вкусове, емоции, цветове и...
24 Март 2019 - 25 Март 2019В няколко думи това е правилно подбрана и красиво аранжирана храна, която е осветена и заснета по начин, който да й придаде...
09 Ноември 2017 от 19:00 до 21:00 ч.При снимането на натюрморт или изобщо на предмети всичко зависи от фотографа. Начинът, по който той вижда предмета е функция на много...
29 Юни 2017 - 30 Юни 2017Практическият семинар “Кулинарна фотография: снимане на храна” с Георги Неделчев е разделен на теоретична и практическа част, които...
22 Юни 2017 - 23 Юни 2017
Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.