30 Нюанса Студено - фотографска изложба на Владимир Донков / 19.12.2013 19:00 ч. / София

// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Декември 10, 2013
владимир донков изложбаОткриване: 
19 декември (четвъртък), 19:00 ч.
в Галерия за фотография SYNTHESIS,
София, бул.Васил Левски №55
Изложбата може да бъде видяна от 
19.12.2013 до 20.01.2014 г.

Изложбата “30 Нюанса Студено” е плод на 3 години снимане из далечни планини и острови. Фотографът Владимир Донков представя 30 пейзажа от Пакистан, Полярна Норвегия, Исландия и Гренландия в новото пространство за фотография - галерия SYNTHESIS , която е част от ФотоСинтезис Арт Център.

Фотографиите са черно-бели, композициите минималистични и изчистени, погледът, освободен от натрапчивостта на цветния шум, се връща към първичните елементи на пространството, към играта на светлина и сянка, към формата и контраста.

Човешкото присъствие или отсъствие e съзнателно търсено във всеки кадър. В един свят, където човекът е плод на случайно пребиване, неговите следи и липсата им открояват тишината и неовладяното от човешки граници и възприятия пространство.

“30 Нюанса Студено” е не само пътуване във времето и природата на места, за които знаем смущаващо малко, а стъпка в необятността на един свят, за който човекът няма мерни единици.

Откриването е на 19-ти Декември (четвъртък) от 19.00 часа в галерия SYNTHESIS в присъствието на автора.

Изложбата ще е отворена за публиката в галерия SYNTHESIS на булевард „Васил Левски“ №55 от 19-ти декември до 20-ти януари от 9:30 до 20:30, всеки ден.
 
владимир донков изложба фотографии
 
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
За автора:

Работата на Владимир Донков не е от онези, за които можете да кандидатсвате в сайтове за набор на персонал. Мнозина са желаещите, но реално малко са дръзналите да се впуснат професионално в  автостоп на ескимоски лодки, месеци бродене сам сред гренландската пустош или да бъдат евакуирани от Пакистан, яздейки кон по 70-километров ледник.

Авторът започва своя път във фотографията на 15 годишна възраст, оставяйки традиционното образование на заден план – днес е на 27 години, живял и работил като фотограф в пет дъжави на два континента. Преподава в Малта и Великобритания, води фотографски експедиции в малки групи из различни райони на Арктика и Балканите. Негови кадри и статии са публикувани в световни издания за фотография като Black + White Photography, Outdoor Photography, Hayden's, Hasselblad Bulletin и много други.
Save
// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Декември 10, 2013

Фотогалерия: 30 Нюанса Студено - фотографска изложба на Владимир Донков / 19.12.2013 19:00 ч. / София

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии