Пейзаж отвъд реалността - фотографска изложба на Албена Маркова / 24.03.2015, 19:00 ч. / София

// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Март 12, 2015


 
Откриване: 24 март (вторник) от 19.00 часа
във ФотоСинтезис Арт Център, кафе-галерия,
София, бул.”Васил Левски” 57
Изложбата може да бъде видяна от 24 март до 14 април 2015 г.

„С фотография се занимавам от 2006 г. – есента на същата година в Родопите беше избухнала феерия от цветове – най-красивото нещо, което бях виждала до този момент в живота си, и буквално забравих защо бях отишла там.
Сърцето ми остана тогава в тази планина и до ден днешен постоянно се връщам, за да си го търся.”

Вдъхновена от природата, фотографията на Албена Маркова преминава границите на реалното. Пейзажите й се стремят да запечатат неуловимото усещане, което ни дава досега с природата, а не просто да документират видимия свят.

„Няма реално и въображаемо – те преливат едно в друго. Съществуват заедно и постоянно. Веднъж уловени, мисъл или желание, е въпрос на време и воля, да изкристализират през воалите. „Както горе, така и долу.” Видимият и невидимият свят са едно цяло…”

Зад фотографията на Албена стои осъзнатия й стремеж към улавяне и умножаване на красивото: „Една позитивна, наситена с живот фотография би допринесла за повдигане на общия дух…”


„…Идеите за всичко, не само за фотография, са някъде там… В едни други измерения, не по-малко реални от общоприето съществуващото.
Имам собствена теория за това. Както дробовете ни са органи на дишането и не произвеждат въздух, така и мозъкът ни е орган, една съвършена антена, която улавя посланията от едни други нива – мисли, идеи, закони, принципи. От отделния индивид се иска само съзнанието му да бъде настроено на нужната честота.
Нищо не се заражда в мозъка ни, то просто идва в един подготвен ум.”

Как Албена Маркова се движи между реално и въображаемо и какви картини вижда по време на своите фотографски странствания може да видите в кафе-галерията на Фотосинтезис Арт център от 24 март до 14 април 2015г.

// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Март 12, 2015

Фотогалерия: Пейзаж отвъд реалността - фотографска изложба на Албена Маркова / 24.03.2015, 19:00 ч. / София

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии