Интензивен курс по пейзажна фотография с Владимир Донков - Варна, 29.07 - 04.08.2015

Едноседмичен курс с един от неколцината български outdoor фотографи, реализирали се успешно на международната сцена с клиенти като Hasselblad, Кралското Географско Дружество в Лондон, списанията Outdoor Photography, Black + White Photography и др. Курсът е практически ориентиран и се състои от четири семинара във Варна и три снимачни полудни в близост до града.

 
Това е колкото курс, толкова и протест срещу зачестилото организиране на обучения по Фотография, лишени от индивидуално отношение и свеж поглед върху преподаваните теми. Пейзажната фотография е изкуство и не подлежи на занаятчийски подход към създаването й. Всеки има потенциал да развие свой собствен уникален стил, но малцина стигат до нужната настройка за това - в този курс ще обсъждаме защо и как снимането "като себе си", наместо като някоя "звезда" от фотографските форуми е далеч по-удовлетворяващ процес.
 

В концепцията на курса е заложено не само да видите и научите основните методи на работа при пейзажните кадри, но и да се фокусирате над собствения си стил и вътрешна нужда да създавате истинска Фотография. Реалистично погледнато, в края на курса ще знаете на какво да наблегнете в краткосрочен и дългосрочен план. Невъзможно е да станете експерт за седмица, но е напълно реалистично да усвоите подход и създадете стратегия към собственото си развитие в този жанр и да научите повече за използваната екипировка и техника.

 
Вечерните теорeтичните занимания ще се провеждат под формата на презентации, дискусии и критика на кадри в
мултимедийната зала на PhotoSynthesis в центъра на Варна.
 

Общият брой на занятията от курса е три дни снимане (петък вечер, събота и неделя) на открито и три вечерни семинара в зала. (При подходящи атмосферни условия и достатъчно желаещи, ще практикуваме и нощна фотография.)
 


 

ПРОГРАМА

29.07 / Сряда вечер 
Семинар I: Интродукция. Смисъл и ценности в пейзажната фотография. Екипировка и техника.

30.07 / Четвъртък вечер
Семинар III: Композиция и осветление.

31.07 / Петък вечер
Практика I: Снимане край морето по залез.
 
01.08 / Събота
Практика II: Следобедни упражнения извън града; снимане по залез и нощем.
 
02.08 / Неделя
Практика III: Следобедни упражнения извън града; снимане по залез.

03.08 / Понеделник
Почивен ден и време за селекция и обработка на кадри от практиката.

04.08 / Вторник вечер
Семинар IV: Обстойна критика на заснетите кадри и препоръки към всеки участник.
 

Размер на групата: 6 до 8 участници
 
Цена: 320 лева
 
Допълнителни разходи: собствен/обществен транспорт до локациите за снимане (в рамките на 1-2 часа път от Варна), храна и напитки по време на практиките
 
За записване и допълнителна информация:
Моля изпратете име, фамилия и телефон за връзка на имейл: verticalshot@gmail.com
 

За Владимир Донков:
 
“Владо е работил като фотограф и преподавател по фотография във Великобритания, Малта, България, Норвегия и САЩ, а негови кадри и статии са отпечатани в издания като Hasselblad Bulletin, Black & White Photography magazine и много други. През 2014 г. eдин от кадрите му бе избран за корицата на списание Outdoor Photography. С Фотография се занимава от 15 години.
 
Сред организациите, канили Владимир като лектор и обучител, са Кралското Географско Дружество в Лондон, The Telegraph, TEDxBG и многобройни фотографски клубове във Великобритания. Завършил е магистратура по фотография в Бирмингамския университет и е преподавал академично в Малта, но методите му на обучение нямат нищо общо с академичните.
 
Към момента той води фотографски експедиции в Арктика за компанията си Vertical Shot Expeditions и менажира международен екип от outdoor фотографи и водачи. По някаква странна причина дългите му снимачни проекти гравитират предимно около студени райони като Гренландия, Полярна Норвегия, Лапландия...”
 
Портфолио и повече информация: www.verticalshot.net
 
Фотографски експедиции, водени от Владо и екипът му: www.verticalshotexpeditions.com


Фотогалерия: Интензивен курс по пейзажна фотография с Владимир Донков - Варна, 29.07 - 04.08.2015

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии