Запознайте се с новия стилен цифров безогледален фотоапарат Lumix GX880

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Август 30, 2019
 

Panasonic представя новия цифров безогледален фотоапарат със сменяема оптика LUMIX GX880, разработен специално за заснемане на изключителни селфи снимки. Оборудван с въртящ се заден дисплей, новият LUMIX GX880 предлага интересни допълнителни функции, наред с традиционните си големи възможности, като запис на 4K видео.

Съвместната работа на 16.0-мегапикселовия Digital Live MOS сензор без изглаждащ филтър и новия процесор Venus Engine осигурява заснемане на детайлни образи с отлична резолюция, впечатляващи цветове, висок контраст и висока светлочувствителност до ISO 25600. Системата за Контрастен автофокус използва DFD (Depth From Defocus) технология и се отличава с голямо бързодействие и прецизност. Цифровите данни се обменят между фотоапарата и обектива с максимална скорост 240 кадъра в секунда, резултатът от което е изключително бърз автофокус, осъществяван за приблизително 0.07 секунди.

LUMIX GX880 записва QFHD 4K видео с резолюция 3840x2160 при 30p/25p или 24p във формат MP4. Благодарение на предимствата на 4K технологията, фотографите могат да използват функцията 4K PHOTO и разнообразни производни на нея функции, като Focus Stacking, Light Composition и Post Focus. За по-голяма творческа свобода са предвидени режимите и функциите Творческа панорама, Творчески контрол и Фото стил, включващ режим L.Monochrome. LUMIX GX880 предлага и възможност за заснемане и обработване на изображения в RAW формат.

3.0-инчовият сензорен екран с резолюция 1040K т. може да се върти на 180 градуса. Когато дисплеят е обърнат нагоре, фотоапаратът автоматично преминава в режим Автопортрет (Self Shot). При LUMIX GX880 потребителите разполагат с широк набор от функции, с които да направят идеалните автопортрети, включително режим 4K Селфи. Сега GX880 може да снима 4K селфи с по-широк зрителен ъгъл, без изрязване на кадъра, което позволява в снимките да бъдат включени повече обекти на заден план. Нощният режим за автопортрет дава възможност за заснемане както на хората на преден план, така и на повече детайли от задния. За по-атрактивни портрети са предвидени различни функции за разкрасяване, сред които Soft Skin (Мека кожа), Slimming (Изтъняване) и Defocusing (Разфокусиране). Тези филтри могат да бъдат прилагани не само в режим Автопортрет, но и в стандартния режим Портрет. Снимки могат да бъдат ретуширани с функцията Beauty Retouch (Разкрасяващ ретуш), а режимът Background Control (Контрол на задния план) позволява на потребителите да изберат дали задният план да бъде разфокусиран или ясен, в зависимост от ситуацията. В Автопортрет режима могат да се правят и панорами.

За тези, които за пръв път се сблъскват с цифрови фотоапарати със сменяема оптика, LUMIX GX880 предлага редица помощни функции за снимане, като Режим на сцената и iA (Интелигентен автоматичен) режим. За често използваните режими Дете и Портрет са предвидени отделни позиции на превключвателя на режими, така че да могат да бъдат активирани бързо и лесно. При превключване в съответния режим автоматично се прилагат оптималните настройки. 
Предлаган в розов, оранжев, сребрист или черен цвят, LUMIX GX880 се отличава със стилен и елегантен профил в традиционен дизайн. Фотоапаратът предлага вградена Wi-Fi® свързаност за по-гъвкаво и лесно заснемане, и моментално споделяне на изображения по всяко време и навсякъде.

1. Разширени функции за автопортрет, правещи вашите селфи снимки по-вълнуващи

 Серията LUMIX GF въведе голямо разнообразие от функции за развлечение със селфи снимките, а новият модел GX880 е оборудван също така и с някои разширени функции. Режимът 4K селфи фотография ви позволява да изберете най-добрия кадър след като заснемете серия от снимки с 4K резолюция при 30 кадъра в секунда. Така никога няма да пропуснете дори най-маката възможност за снимане. Тази функция за 4K селфи дава възможност за снимане с по-широк зрителен ъгъл, без изрязване на кадъра, което позволява в снимките да бъдат включени пейзажите и повече обекти на заден план. Също така, тя е удобна за селфи снимки на големи групи. Това означава, че можете да снимате 4K селфи при 24mm в оригиналния широкоъгълен формат на обектива, когато използвате обектив от типа на LUMIX G VARIO 12-32mm / F3.5-5.6 ASPH. / MEGA O.I.S.(H-FS12032). Според ситуацията, фотографите могат да изберат настройка за 4K селфи снимки с новия по-широк зрителен ъгъл при скорост 15 кадъра в секунда или стандартния изрязан зрителен ъгъл при 30 кадъра в секунда. 

 LUMIX GX880 също така дава позволява заснемане на изумително селфи с нощен пейзаж. На снимката присъстват ясни образи както на хората, така и на задния план, тъй като фотоапаратът ги заснема поотделно и синтезира изображенията.

Богатото разнообразие от функции за разкрасяване позволява на фотолюбителите да заснемат по-интересни портрети. Функцията Soft Skin (Мека кожа) придава по-мек вид на кожата, а функцията Slimming (Изтъняване) прави чертите на лицата по-тънки, с 10 нива на прилагане на ефекта. Освен това, режимът Background Control (Контрол на задния план) позволява на фотолюбителите да изберат дали задният план да бъде разфокусиран или ясен, в зависимост от ситуацията. В този режим настройката [Defocus] разфокусира задния план, за да се откроят обектите в предния план, докато [Clear] заснема ясно както обектите, така и задния план за по-впечатляващи селфи снимки по време на пътуване.

2. Запис на 4K видео и 4K фотографии 

LUMIX GX880 е не само стилен фотоапарат за изключителни селфи снимки, но и отличен инструмент за запис на висококачествено видео. Благодарение на високоскоростното прочитане и обработка на сигналите, LUMIX GX880 може да записва изключително гладко 4K видео с висока резолюция 3840x2160 пиксела и кадрова честота 30p/25p или 24p, както и Full-HD 1920x1080 60p/50p видео с постоянно автоматично фокусиране през цялото време на заснемане.

Предимствата на 4K технологията дават възможност на фотолюбителите да уловят и най-кратките моменти с функцията 4K PHOTO, която позволява извличане и запис на най-подходящия кадър от 4K серия от снимки, заснета при 30 кадъра в сек. В зависимост от случая, при заснемане на 4K Фотографии могат да бъдат избрани три различни режима: 4K Burst, 4K Pre-burst, 4K Burst (Start/Stop). Всеки от режимите позволява да бъде извлечена и запаметена 8MP снимка – резолюция, напълно достатъчна за отпечатване до A3 размер. Освен това, LUMIX GX880 дава възможност да бъдат запаметени като 4K фотографии до 150 кадъра едновременно в рамките на 5 секунди след посочен кадър от серията снимки.

3. Високо качество на образа с реалистични детайли и впечатляващи цветове

LUMIX GX880 позволява на фотолюбителите да заснемат реалистични образи с отлична резолюция, великолепно пресъздаване на цветовете и висок контраст. С премахването на изглаждащия филтър до голяма степен се премахват и ограниченията в резолюцията на образа, докато процесорът Venus Engine прецизно разпознава високочестотните елементи и предотвратява образуването на моаре. Venus Engine пресъздава впечатляващи цветове в специални ситуации, например при снимане на ясно небе, като извършва оптимална обработка поотделно на цветови тон, яркост и наситеност. Комбинацията на Digital Live MOS сензора с Venus Engine процесора позволява на фотоапарата да прави чисти снимки с минимален шум, дори при слаба осветеност и максимална светлочувствителност.
 
4. Wi-Fi® 

LUMIX GX880 предлага вградена безжична Wi-Fi® свързаност за по-лесно и гъвкаво заснемане, и моментално споделяне на изображения. След като свържат фотоапарата със таблет или смартфон, на който е инсталирано приложението Panasonic Image App за iOS / Android, фотолюбителите могат дистанционно да заснемат, споделят или разглеждат изображения.

5. Разнообразие от функции, поместени в елегантно и удобно тяло

LUMIX GX880 е впечатляващ цифров безогледален фотоапарат, отличаващ се със елегантност и мобилност. Всички негови елементи са внимателно подбрани и оптимално разположени за постигане на красив дизайн и лесна употреба. Предлаган в модерни цветове – розов, оранжев, сребрист и черен, LUMIX GX880 е перфектният фотоапарат както за жени, така и за мъже, които искат да правят висококачествени снимки всеки ден.


 
// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Август 30, 2019
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии