Нов флагмански микро 4/3 фотоапарат Panasonic LUMIX G9 II, два обектива Leica DG и нов грип

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Септември 13, 2023
Почти шест години след първата версия на модела, на пазара излиза новият фотоапарат Panasonic LUMIX G9 II, който заема флагманската позиция в линията безогледални камери на марката с микро 4/3 сензор. Едновременно с него Panasonic анонсира два обектива от серията Leica DG за микро 4/3 - Panasonic Leica DG Vario-Elmarit 35-100mm f/2.8 и Panasonic Leica DG Vario-Elmar 100-400mm f/4-6.3 II, както и нов грип за батерии Panasonic DMW-BG1, съвместим с фотоапаратите Panasonic G9 II, S5 II и S5 IIX.

Фазов автофокус и AI разпознаване на обекти


Panasonic LUMIX G9 II е първият фотоапарат от серията LUMIX G, който разполага с автофокусна система с фазова детекция - едно дългоочаквано от феновете на микро 4/3 подобрение. В комбинация с новата AI технология за разпознаване на обектите и новия, два пъти по-бърз процесор, това обещава много по-бърз, прецизно и надеждно фокусиране и проследяване. Автофокусната система разчита на 779 фокусни точки и подобрено разпознаване на хора и животни, дори в група от подобни обекти, както и на нововъведеното разпознаване на очите на животни, автомобили и мотоциклети.

Нов сензор и 100MP снимки от ръка


Новата камера е оборудвана и с изцяло нов 25-мегапикселов сензор и предлага Handheld High-Res режим за заснемане на множество изображения с изместване на сензора, които след това се комбинират в един 100-мегапикселов JPEG или RAW. Стабилизацията на сензора е 5-осева и компенсира до 8 стъпки във фото режим и до 7.5 стъпки с корекция на перспективните изкривявания при видеозаснемане.

Отлични видео възможности


Panasonic G9 II записва до 5.8K 60p 10-bit 4:2:0 видео, както и 4K с до 120 фрейма в секунда. Камерата поддържа V-Log и Realtime LUT и ProRes 422 кодек, както и външен ProRes 422 HQ и 4:2:2 10-bit All-Intra запис през USB. На разположение са полезни режими при снимане на материали за социални мрежи като маркер на живо за вертикален кроп, Focus Transition и др.

Солиден и удобен


Корпусът на новия фотоапарат Panasonic G9 II е изработен от магнезиева сплав и е защитен срещу пръски вода и прах. Разполага с два слота за SD карти памет, USB Type C, HDMI Type A, 2.2mm порт за дистанционно, 3.5mm жакове за външен микрофон и слушалки, напълно въртящ се дисплей и 8-посочен джойстик.

Новата версия Panasonic Leica DG Vario-Elmar 100-400mm f/4-6.3 II е малко по-компактна (с около сантиметър по-къса от първата) и е съвместима с телеконвертори, като по този начин покрива еквивалентно фокусно разстояние при 35 мм стандарт от 1600 мм. Както Panasonic Leica DG Vario-Elmar 100-400mm f/4-6.3 II, така и Panasonic Leica DG Vario-Elmarit 35-100mm f/2.8 са предвидени за работа при тежки условия и са защитени срещу пръски вода, прах и ниски температури.

Очаквайте нови модели скоро в магазини ФотоСинтезис.


// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Септември 13, 2023

Фотогалерия: Нов флагмански микро 4/3 фотоапарат Panasonic LUMIX G9 II, два обектива Leica DG и нов грип

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии