Нов фърмуер за Panasonic LUMIX S5 II и S5 IIx отключва Frame.io свързаност

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Април 15, 2024
Panasonic анонсира нови версии на фърмуера на популярните си безогледални фотоапарати LUMIX S5 II и S5 IIX, които отключват доста подобрения. Според информацията на компанията, новият фърмуер ще бъде достъпен от 21 април.

Какви са основните подобрения във фотоапаратите Panasonic S5 II и S5 IIX?


Сред основните новости са:
  • Frame.io свързаност
  • Снимане на серия кадри преди натискане на спусъка
  • Подобрено разпознаване и проследяване на обекти
  • Нов режим на електронната стабилизация за видео и др.

Frame.io свързаност


Несъмнено, най-интересното, което версиите на фърмуера 3.0 за S5 II и 2.0 за S5 IIx носят със себе си, е възможността за Frame.io свързаност. Това ще позволи качването на прокси видео, JPEG и RAW снимки директно в система за съхранение и управление на файлове на Adobe през Wi-Fi или USB за преглед и обработка. Потребителите ще могат да указват ръчно кои файлове да бъдат качени или да настроят автоматично качване.

Функцията за запис на “прокси видео” записва едновременно допълнителен файл (от 4 до 16 Mbps) по време на MOV запис с двете камери, а при Panasonic S5 IIX - и про ProRes до 60p и с възможност за LUT в реално време, независимо от оригиналното видео. Този файл се записва на картата в слот 2 на камерата и може да се сподели към облака на Adobe.

Снимане преди натискане на спусъка


Новият фърмуер предлага опцията за заснемане на серия кадри преди да бъде освободен затворът на фотоапарата. Може да бъде настроена да се задейства 1.5, 1 или 0.5 секунди преди натискането на спусъка и работи само с електронния затвор.

Подобрено разпознаване и проследяване на обекти


Актуализацията подобрява разпознаването на обекти и тяхното проследяване от автофокусната система на Panasonic S5 II и S5 IIX. Алгоритъмът ще разпознава по-добре отделни хора при множество в кадър и ще различава по-добре хора от животни. Към AI разпознаването са добавени и нови обекти - автомобили и мотоциклети.

Нов режим на електронната стабилизация


На разположение ще бъде и нов режим на електронната стабилизация на изображението - HIGH - който е предвиден да коригира по-големи трептения.

Сред останалите подобрения е опция за корекция на геометричните изкривявания при видеозаснемане, както и подобрение на качеството на изображенията, заснети в режим Live View Composite, и цялостно подобрена оперативна стабилност.
// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Април 15, 2024
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии