Видео уъркшоп с Ясен Джабиров и Panasonic Lumix: Sofia Street Hunters Vol.2 / 14.04.2019, 09:30 ч. / София


Видео с фотоапарат - уъркшоп по видеозаснемане с безoгледални камери Panasonic и монтаж на видео | Лектор Ясен Джабиров | 14 и 15 април

Видео уъркшопът с Ясен Джабиров е насочен към тези, които искат да усъвършенстват своите знания и умения в заснемането на видео с фотоапарат. Ще се потопим в атмосферата на софийските улици и целта ни ще бъде да създадем заедно видео клип, изучавайки на практика елементите от създаването на една видео продукция. 
Задачата ни ще бъде да работим като реален снимачен екип под ръководството на Ясен. Разказвач на историята в кадър и зад кадър, както и отговорник за сценария и режисурата на нашия клип ще бъде влогъра Дан Илиев.

Всеки от участниците ще има възможност да ползва осигурени фотоапарати Panasonic Lumix, обективи, нужната периферия и звукозаписна техника и да участва в общия проект на различни позиции в екипа по заснемане.

Уъркшопът е разделен на два етапа, които ще се проведат в два последователни дни – 14 април от 9.30 до 17.30 часа и на 15 април от 18.30 до 20.30 часа.

Уъркшопът е безплатен за желаещите да участват, но след предварително записване. 

Първа част: Заснемане | 14 април, неделя, 9.30 – 17.30 часа

Ще започнем с кратко запознанство с възможностите и предимствата на безогледалните камери и ще продължим с практически упражнения - заснемане по тема с елементи: настройки, избор на периферия и обективи, базово осветление, планиране на кадър, композиция, движения на камера, импровизация и звукозапис.

Снимачната ни зона ще бъде улица “Ангел Кънчев”, по която ще се придвижваме и спираме за по-продължително снимане в предварително определени локации. 

След почивката за обяд ще продължим с разбор, преглед и селекция на заснетия от всички участници материал. В края на днешния ден ще приключим с финалния избор на кадри, които ще влязат в клипа. 

Втора част: Монтаж I 15 април, понеделник, 18.30 – 20.30 часа

Монтаж на готовия материал с програмата Adobe Premiere със селекция на кадри, фонова музика, звукови ефекти, ритъм на монтаж, цветни корекции и експорт. 
Целта ни е във финалния клип да комбинираме кадри на всеки един от участниците.


Ясен Джабиров
Ясен Джабиров е видеограф и основател на компанията MaxMedia, която се занимава със създаване на филми, анимация и реклама. Завършил е анимационна режисура. Занимава се с продукция на корпоративни, музикални, рекламни и др. проекти. Създава проектите си като ги режисира, заснема и монтира сам, ползвайки последните тенденции в техническите средства, камери на Panasonic и дронове.  Негови фотографски проекти са ”София от птичи поглед” ,  „16 софийски храма отвисоко” и „Изкуството по софийските покриви”.


БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 10

ВХОД: БЕЗПЛАТЕН СЛЕД ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАПИСВАНЕ
Уъркшопът е безплатен за желаещите да участват, но след предварително записване. 

КАК ДА СЕ ЗАПИШЕТЕ ЗА УЧАСТИЕ:

За да се включите в групата за семинара е нужно да се запишете на photo@photosynthesis.bg до 11 април. 
 
В заявката за участие напишете двете си имена и телефон за контакт, а също и следната информация:
- Защо бихте искали да посетите настоящия семинар? 
- С какво смятате, че ще ви бъде полезен семинарa с оглед на вашата сфера на дейност?

За нас е важно да получим повече информация за вас и вашите интереси в сферата на видеографията, тъй като семинарът е с ограничен брой участници и няма да имаме възможност да запишем всички желаещи.

В полето subject напишете Seminar Panasonic. 

Ще се свържем с всички одобрени участници, за да ги поканим за включване в семинара.

 
 

 
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии