Творческа фотография с Бабак Салари - уъркшоп / 03-06 ноември

практически семинар с Бабак Салари - Вършец, Бела Речка; организатор ФотоСинтезисУЪРКШОП ТВОРЧЕСКА ФОТОГРАФИЯ С БАБАК САЛАРИ
03-06 ноември, Вършец-Бела Речка

ПРИЯТЕЛИ, НАЛОЖИ СЕ ПРОМЯНА В ДАТИТЕ НА СЕМИНАРА. НОВИТЕ ДАТИ СА 03-06 НОЕМВРИ.

ВСЕ ОЩЕ ИМА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ЗАПИСВАНЕ!


Фотографията като средство за разказване на истории. Историята в кадъра и историята, която остава скрита.

Бабак Салари (Babak Salari) е фотограф и преподавател, базиран в Монреал, чиито интереси в документалистиката са свързани с малцинствата, обитаващи периферията на обществото. Фотографските му проекти включват поглед върху иранските творци, живеещи като бежанци в Северна Америка и Европа; матриархалните туземни общности в Мексико; хомосексуалните и травеститите в Куба и бежанците и пострадалите във войните в Афганистан, Пакистан, Ирак и Палестина.

Този уъркшоп е предназначен за всички фотографи, които вече са наясно с възможностите на своята фотографска техника и имат желание да задълбочат и стимулират своите творчески търсения в областта на социалната, портретната и репортажната фотография.

Уъркшопът е насочен към въпросите и търсения на активните и вдъхновени фотографи, които искат да открият и разкажат историята на снимания чрез своите кадри. Да осъществят непосредствен контакт със средата и хората, да ги почустват и да предадат на публиката своите усещания и мисли, заедно с тези на своите фотографски обекти.

Участниците ще имат възможност да се упражняват в анализ върху работите на другите участници и в задълбочаване на личните си разбирания за артистичните фотографски форми. Напредналите участници ще имат шанса да се съсредоточат върху социалните аспекти на фотографията и да придадат цялостност на личната си работа.

Краен проект: По време на уъркшопа от участниците ще бъдат насърчени да обмислят и представят цялостен проект, както и да съставят кратко предложение, определящо засегнатата тема. Пътят до осъществяване на крайния завършен проект  - от концепция до фотографски изображения ще бъде изминат заедно с Бабак.

Прожекция/Изложба: Уъркшопът ще приключи с отворена презентация на финалните проекти във ФотоСинтезис Арт Център.

Подготовката за финалната прожекция/изложба, в която участниците ще вземат активно участие, ще подпомогне развието на презентационните умения и последователност в излагането на творбите.

Група: С цел максимално ползотворни занимания, групата е ограничена до 10 души.

Такса за участие: 265 лв.
Таксата включва 3 нощувки в хотел Елина в гр.Вършец. Таксата не включва транспорт  до Вършец и в района, в който ще се провеждат практическите занимания.

Забележка: Таксата за участие не включва транспорт до Вършец и в района, в който ще се провеждат практическите занимания.

Ниво: 
Настоящият уъркшоп е предназначен за фотографи, които са наясно с техническите параметри на снимане. Той ще бъде полезен основно за тези, които искат да задълбочат и стимулират своите творчески търсения.
Освен нужната техника за снимане е добре да си носите личен лаптоп (по възможност).

Работен език: английски.

Записване:
За да се запишете за участие е нужно да изпратите предварителна заявка на e-mail: photo(at)photosynthesis.bg със следната информация: трите ви имена, телефон и e-mail за контакти.
В полето „Subject” напишете: Seminar Babak Salari. Срокът за записване е до 28 октомври.
Потвърждение на заявката ще получите до 2 работни дни.

Плащане:
До 2 дни след получаване на потвърждение за записване е нужно да платите авансово сумата от 50 лв. в някой от нашите магазини в страната или по банков път.  Остатъкът от сумата ще бъде платен на място при събиране на групата.

Интервю на Йовко Ламбрев (http://yovko.net) с Бабак Салари

 


За Бабак Салари 
Бабак Салари е фотограф и преподавател, базиран в Монреал, чиито интереси в документалистиката са свързани с малцинствата, обитаващи периферията на обществото. Фотографските му проекти включват поглед върху иранските творци, живеещи като бежанци в Северна Америка и Европа; матриархалните туземни общности в Мексико; хомосексуалните и травеститите в Куба и бежанците и пострадалите във войните в Афганистан, Пакистан, Ирак и Палестина.

Бабак започва да се занимава с фотография като тийнейджър в родния си Иран, където публикува в няколко издания. На 21 години е затворен за шест месеца от режима на Аятоллах Хомейни за политическата си дейност. Прекарва една година като бежанец в Пакистан, след което пристига в Канада, където подновява обучението си и заниманията си с фотография.

Бабак Салари публикува в различни издания, а творбите му са представяни в галерии по целия свят, в това число: Националната художествена галерия в София, България; Македонския музей на съвременното изкуство в Солун, Гърция  и Историческия център в Мерида, Мексико. Неговите четири основни албума:  „Лица, тела, персонажи: истории от Куба”,  „Афганистан: хора и съдби”, „Моята улица, кубински истории” и „Травми и чудеса Портрети от Северозападна България”, са публикувани от издателска къща „Жанет 45” в България съответно през 2008, 2009, 2010 г.
Носител е на многобройни награди, включително наградата Gold Addy на Асоциацията на американските рекламисти през 2004 за проекта му Locating Afghanistan.

Вижте още:

Фотографска изложба “Травми и чудеса – портрети от Северозападна България” 13-25 октомври

"Живот от друг свят" - разговор с Бабак Салари - 17 октомври, Център ФотоСинтезис

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии