Нови тенденции във фотографското изкуство.Форми за презентация и продажба на фотографии – семинар с Ивайло Стоянов – 12 юни 2013

Друг въпрос,
пигментен печат, кристалбонд, 142 х 217 см
Велин  Петков / Ивайло Стоянов

Нови тенденции във фотографското изкуство.Форми за презентация и продажба на фотографии – семинар с Ивайло Стоянов

12 юни 2013 / сряда/ от 19:00 ч., ФотоСинтезис Арт Център, кафе-галерия.

 

Семинарът разглежда две основни теми. Първата част е посветена на едни от най-актуалните фигури в съвременното фотографско изкуство, примери за нова визия на фотографията.

Акцентът във втората част е работата на куратор и фотограф, какви възможности предоставят на фотографа творец за неговото развитие и защо са взаимно свързани. В темата ще обърнем внимание на колекционери на фотография, фотогалерии, музеи, салони на изкуствата и техните функции. Примери за всички съвременни форми за презентация на фотографии, как да направим правилния избор за вида на презентацията според идея, формат и мотив.

Вход на семинара:15 лв.
Можете да се включите в семинара и да заплатите такста за участие на място непосредствено преди  неговото начало.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

За лектора:
"Ивайло Стоянов завършва Академията за визуални изкуства към Йоханес Гутенберг университет, град Майнц – Германия, специалност концептуална фотография през 2007 г. От 2010 той е преподавател в Нов български университет по концептуална фотография в магистърската програма Фотографско изкуство, фотографска школа Паралакс, град София, от 2013 е преподавател в школа АртЕкстремно за концептуално и визуално изкуство, град Варна.


Макар и много млад той вече има много самостоятелни и групови изложби в галерии, музеи и участия в салони на фотографското изкуство в Европа.Ивайло Стоянов е познат автор на българската и европейската фото-арт сцена.Голяма част от фотографиите му са притежание на колекционери на фотография."
Надежда Джакова,  куратор в Национална художествена галерия

 „Увлекателен и уникален лектор. С присъща непосредственост разказва както за съвременните тенденции във фотографията, така и за нечувани у нас възможности за продажба на художествена фотография. Споделя опита си като творец и разказва за методите и подхода към фотографската дейност в Германия. Твърди, че да продадеш в галерия снимка за 5000 евро е нещо реално, дори за България и го доказва с примера си.”       
Николай Трейман, фотограф

Есенен портрет 2,
пигментен печат, кристалбонд, 100 x 150 cm, 2010
Ивайло Стоянов

Save

Фотогалерия: Нови тенденции във фотографското изкуство.Форми за презентация и продажба на фотографии – семинар с Ивайло Стоянов – 12 юни 2013

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии