Творческо Ателие - в АртЦентър ФотоСинтезис - програма

// Други / Други събития | PhotoSynthesis | Декември 19, 2011

За порива да създаваме...
... Защото има неща, които не винаги успяваме да изразим чрез думи…

ТВОРЧЕСКО АТЕЛИЕ

Имате ли желание да се разтоварите след напрегнатия ден? Предлагаме ви да опитате релаксиращия ефект на различни техники на изкуството в приятна атмосфера. Ако обичате да се запознавате с различни хора и да се зареждате с нови преживявания, то тогава това Творческо ателие би могло да ви даде чудесна възможност за това.

Ателието създава уютна атмосфера за творческа дейност, в което може да се отпуснете, да изследвате, да експериментирате, да научавате, да релаксирате, да споделяте...

Заниманията са с различен характер, някои от тях са изследователски, други имат за цел релаксация, а трети целят да събудят нещо заспало в нас самите, да ни провокират. Също така някои задачи са планирани да бъдат с чисто приложна естетическа стойност, тогава ще можете да създадете нещо приятно и красиво, като например да изрисувате и декорирате стъклена чаша, която след това можете да подарите на любим човек :)

За водещите:

Надя Коджаманова активно се занимава с изкуство от 14 години. След художествената гимназия, която завършва, продължава своето образование в СУ “Св. Климент Охридски”, София специалност “Педагогика на обучението по изобразително изкуство”, магистратура  “Семиотика и педагогика на обучението по изобразително изкуство”, както и курс по “Aрт терапия” към НБУ.

Има художествени изяви както в България, така и в чужбина. Участвала е активно в различни класове,  уъркшопи и фестивали, където е имала възможност да трупа разнообразен опит в сферата на изкуството. Всичко това оказва ползотворно въздействие за разбиранията и възприемането й към изкуството, както и в нейната практика като творец и преподавател. 

          

Саша Кръстарска започва своето развитие като творец още на дванадесет годишна възраст, когато тръгва на първите си уроци по рисуване. После тя завършва профилирана гимназия за изобразителни изкуства „Проф. Николай Райнов”, където специализира живопис и керамика. След завършването на Софийския Университет със специалност „Педагогика на обучението по изобразително изкуство”, тя не спира своето развитие в областта и от 2005  до 2007 година участва в междунаростни майсторски класове в Унгария с различни преподаватели. Паралелно с това нейните заниманията и участията й в международни уъркшопи по танцова импровизация с имена като: Християн Бакалов, Масако Нагучи, Юрий Коняр, Клер Филмон, Янел Пумет, Джулиън Хамилтън и Бар Филипс, силно са допринесли за обогатяването й, както като творец, така и за нейната методика на преподаване.

 
ПРОГРАМА

Игра на линии и цветове  - 17.01.2012
„Като стилов елемент линията е израз на движение. Тя води окото през своята символична същност в трепета на живота.”                                       /Чавдар Мутафов/

Живеейки ние се изразяваме, волно или неволно, чрез всичко което сме, което вършим или не вършим. Изразяваме се чрез облеклото си, чрез мимиките на лицето, жестовете на тялото, чрез тона на нашия глас. Линията остра, начупена, навита на спирали, тъмна, плътна или нежно поставена на листа също толкова много изразява.
 

Асоциации – 31.01.2012
Различни парчета, фрагменти, части.. Събуждат ли определени асоциации в нас? Какво е усещането ни към тях? Как бихме могли да им дадем израз във форма, чрез средствата на колажната техника? Темата буди подобни въпроси, а всичко останало ще запазим в тайна.)

В приказния свят – 28.02.2012
Пораснали ли сме за игри и приказки? Тази седмица ще се принесем в приказното ще дадем воля на въображението да създава собствени образи и картини.

Събуждане на детето в нас – 13.03.2012
Ще се опитаме да събудим детето в нас като си припомним, кои сме били като деца. Ще изследваме детското в себе си като му дадем малко пространство за действие и проява. За тази цел ще използваме релаксиращи техники и живописни материали.

 

Условия за участие:
За да участвате в ателието не е необходим специален опит и познания, достатъчно е да сте зареден с ентусиазъм и да имате желание да експериментирате.
всички материали са осигурени.
  

Цена:
Цената за участие в едно занятие е 20 лв.

Записване:
За да се запишете за участие е нужно да изпратите предварителна заявка на e-mail: artcenter(at)photosynthesis.bg със следната информация:
Трите ви имена, телефон и e-mail за контакти.
Избраната тема и дата на провеждане.
В полето „Subject” посочете темата и датата на избрания семинар, примерно “Asotziatzii - 31.01”
Потвърждение на заявката ще получите до 2 работни дни.

Заплащане:
След като получите потвърждение за участие, е необходимо да заплатите съответната сума в някой от
нашите магазини

 Очакваме ви! 

SaveSaveSave
// Други / Други събития | PhotoSynthesis | Декември 19, 2011
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии