Нова програма на Творческо ателие във ФотоСинтезис Арт Център - април/май 2012

творческо ателие фотосинтезис арт център

ТВОРЧЕСКО АТЕЛИЕ във ФотоСинтезис Арт Център

от 03 април 2012


Имате ли желание да се разтоварите след напрегнатия ден? Предлагаме ви да опитате релаксиращия ефект на различни техники на изкуството в приятна атмосфера. Ако обичате да се запознавате с различни хора и да се зареждате с нови преживявания, то тогава това Творческо ателие би могло да ви даде чудесна възможност за това.


Заниманията са с различен характер, някои от тях са изследователски, други имат за цел релаксация, а трети целят да събудят нещо заспало в нас самите, да ни провокират.
Ето какво ни очаква през април и май в Творческото ателие


ПРОГРАМА

творческо ателие фотосинтезис арт център1. Поезия в образи – 3.04 ( вторник) от 19.00 до 21.00

Думите имат силата да ни възвисяват, вдъхновяват или да ни причиняват рани в душата.

Колко по-голяма сила имат те „в ръцете” на талантлив писател, поет или журналист. А какво можем ние да сътворим от тези думи е също толкова заинтригуващо и придизвикателно за ума и въображението ни...


Изненадата от нас е поезията, която сме ви избрали! 

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

творческо ателие фотосинтезис арт център2. Красотата да даряваме – 19.04 ( четвъртък) от 19.00 до 21.00

„В този живот може и да не извършим велики дела, а само малки, но с велика любов” - Майка Тереза

Има хора, които се наричат благородници по произход, но всички ще се съгласим, че истинското благородство е качество на сърцето и ума. Кои са точно качествата, които ни правят благородни?

 

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

творческо ателие фотосинтезис арт център3. Музика и асоциации – 3.05 (четвъртък) от 19.00 до 21.00

Музиката е навсякъде около нас. Някои я намират в концертните зали, клубове или в операта... За други тя е далеч от градския шум, където може да се чуе вятърът в клоните на дърветата и песента на птиците...

Музиката ни докосва, насища чувствата ни и рисува картини във въображението ни. Какво се крие в кутията на въображението ни - музиката може да ни помогне да разберем това. Резултатът може и да ни изненада. 

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

творческо ателие фотосинтезис арт център4. Нови посоки/ Да  преодоляваш промяната – 17.05 (четвъртък) от 19.00 до 21.00


“Човек, който никога не е правил грешки, никога не е опитал нещо ново” - Алберт Айнщайн

Изкуството, освен че внася украса в живота ни и е наслада за сетивата ни, може да бъде и преживяване. Едно изцяло ново преживяване, което да ни освежи, зареди с енергия, да ни даде нов и по-различен поглед. 

На тази творческа среща ви обещаваме нещо, което е малко вероятно да сте преживявали!
(Приятното време и приятната обстановка са гарантирани.)

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

творческо ателие фотосинтезис арт център5. Смелостта да се довериш. – 31.05 (четвъртък) от 19.00 до 21.00

Доверието се печели най-трудно. Склонни ли сме да се доверяваме? На кого се доверяваме? Доверието сила ли е или наивност?

 

 

 

 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Може би след прочетеното дотук се питате на курс по философия ли ви каним или в творческо ателие, където се рисува, декорира и скулптира?
Разбира се, че ще рисуваме, но и не само това... При нас хубавите изненади са запазена марка. Те са специално подредени и конструирани,  така че и подредените хора, както и тези, които обичат точните науки,  да могат да намерят нещо приятно за себе си в нашите часове.


Условия за участие:
За да участвате в ателието не е необходим специален опит и познания, достатъчно е да сте зареден с ентусиазъм и да имате желание да експериментирате. Всички материали са осигурени.  

Цена:
Цената за участие в едно занятие е 20 лв.


Записване:
За да се запишете за участие е нужно да изпратите предварителна заявка на e-mail: artcenter(at)photosynthesis.bg със следната информация:
Трите ви имена, телефон и e-mail за контакти.
Избраната тема и дата на провеждане.
В полето „Subject” посочете темата и датата на избрания семинар. Ще получите потвърждение на вашата заявка до 2 работни дни.


Заплащане:
След като получите потвърждение за участие, е необходимо да заплатите таксата за участие в някой от
нашите магазини


Място на провеждане:
София, ул. "Юри Венелин" 9
(Важно: Групата се събира в 18.45 във
Фотосинтезис Арт Център на бул. "Васил Левски" 57 )

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

За водещите:

Надя Коджаманова активно се занимава с изкуство от 14 години. След художествената гимназия, която завършва, продължава своето образование в СУ “Св. Климент Охридски”, София специалност “Педагогика на обучението по изобразително изкуство”, магистратура  “Семиотика и педагогика на обучението по изобразително изкуство”, както и курс по “Aрт терапия” към НБУ.

Има художествени изяви както в България, така и в чужбина. Участвала е активно в различни класове,  уъркшопи и фестивали, където е имала възможност да трупа разнообразен опит в сферата на изкуството. Всичко това оказва ползотворно въздействие за разбиранията и възприемането й към изкуството, както и в нейната практика като творец и преподавател. 
        
 

Саша Кръстарска започва своето развитие като творец още на дванадесет годишна възраст, когато тръгва на първите си уроци по рисуване. После тя завършва профилирана гимназия за изобразителни изкуства „Проф. Николай Райнов”, където специализира живопис и керамика. След завършването на Софийския Университет със специалност „Педагогика на обучението по изобразително изкуство”, тя не спира своето развитие в областта и от 2005  до 2007 година участва в международни майсторски класове в Унгария с различни преподаватели.

Паралелно с това нейните заниманията и участията й в международни уъркшопи по танцова импровизация с имена като: Християн Бакалов, Масако Нагучи, Юрий Коняр, Клер Филмон, Янел Пумет, Джулиън Хамилтън и Бар Филипс, силно са допринесли за обогатяването й, както като творец, така и за нейната методика на преподаване.

SaveSaveSaveSaveSave

Фотогалерия: Нова програма на Творческо ателие във ФотоСинтезис Арт Център - април/май 2012

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии