Сток фотография с Александър Новоселски – отворена лекция и практически семинар / София / 24 и 28.11.201524.11 (вторник) от 19.00 до 21.00 часа
ФотоСинтезис Арт Център, София

Сток фотография с Александър Новоселски – отворена лекция ( теоретична част)


Александър Новоселски е един от водещите комерсиални фотографи в България, който работи в сферата на интериорната фотография и с чието име тя най-често се свързва в последните години, основно заради разпознаваемия стил и перфекционизма в работата му. Има публикации в редица български и европейски издания, като например Наш дом, Идеален дом, Магазин, Жената днес, Bravacasa, Wallpaper и т.н. През 2014 година получава “Награда за принос към Наш дом”, а по-късно е номиниран за интериорен фотограф на годината от Stocksy United. Негови фотографии можете да намерите на
http://www.stocksy.com/Novoselski

Александър Новоселски се занимава със сток фотография от около 8 години и работи с повечето агенции с лидерски позиции на пазара като Istockphoto, Shutterstock, Stocksy United и т.н. Водил е няколко семинара на тема сток фотография, включителко “Пари от сток фотография” в НБУ. През годините е проследил развитието на ‚сток‘ фотографията и е съумял да бъде в крак с тенденциите, на което се дължи успехът му.

По време на лекцията “Сток фотография” ще обсъдим много разнообразни теми. Ще започнем от самото начало – зараждането и развитието на ‚сток‘ фотографията през годините и ще стигнем до най-актуалните тенденции и промени, които е претърпяла.

Ще обърнем внимание както на всички процеси свързани с това занимание – снимане, работа с различни агенции, авторско право и ‘royalty-free‘ лиценз, въвеждане на ключови думи и описания, организация на фотосесия и пост-процес, така и на някои по-важни въпроси свързани с философията на ‚сток‘ фотографията и как може да я нагодим към нашия стил на снимане, интереси и дори начин на живот. Всъщност един от големите плюсове на сток фотографията е, че може да ни предостави огромна свобода като фотографи и същевременно голям потенциал за монетизиране на работата ни.


28.11 (събота) от 13.00 до 18.00 часа
Pro1 Studio – Profoto студио за фото и видео продукции - Бизнес Център Витоша, бул."Черни връх" 47, София.

Сток фотография с Александър Новоселски - практически семинар

За да се включите в групата за семинара е нужно да се запишете предварително на photo@photosynthesis.bg до 26 ноември. Групата за семинара е ограничена до 10 участници.


По време на практическия семинара ще осъществим реална “сток” фотосесия, след което ще минем през пост-процеса на снимките и самото им качване, описание и въвеждане на ключови думи. Ще обърнем внимание и на организацията и предварителната подготовка на една такава фотосесия, в студийни условия и по актуална темa.

В заявката за участие напишете трите си имена и телефон за контакт, а също и следната информация:
- Защо бихте искали да се занимавате със сток фотография (или да посетите настоящия семинар)?
- С какво смятате, че ще ви бъде полезен семинарa “Сток фотография” с оглед на вашата сфера на дейност като фотограф?

За нас е важно да получим повече информация за вас и вашите интереси в сферата на сток фотографията, тъй като семинарът е с ограничен брой участници и няма да имаме възможност да запишем всички желаещи.

В полето subject напишете Seminar Canon. Отговор на заявката си за участие ще получите до 27 ноември.
Save
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии