Разговор за фотожурналистиката с Георги Кожухаров (видео)


 
Запис от срещата с Георги Кожухаров в рамките на Седмицата на Феновете на Nikon 2015 във ФотоСинтезис.

Георги Кожухаров постъпва като стажант фоторепортер във в. „Дневник” едва 17-годишен и работи в изданията на „Икономедия” до днес. През 2013 г. печели големите награди на конкурсите „БГ Прес фото” и „Канон – Снимка на годината ”, както и Специалната награда на Асоциацията на европейските журналисти с репортажа си за войната в Сирия.

Репортажът му от Сирия е част от фестивала за вoeнна журналистика „Окото на очевидеца“ на ФотоСинтезис Арт Център и снимките са показани в
изложбата „Гореща линия“.

През 2014 г. Печели голямата награда за фоторепортаж в конкурса БГ Прес фото за материала си за бежанците в България. През 2015 печели голямата награда за фоторепортаж с материала си за войната в Украйна, а снимките са експонирани в изложбата „Войната на изток“. Участник в майсторския клас за фотожурналистика на проф. Кенет Кобре през 2012 и в майсторския клас на носителя на „Пулицър” Едуард Китийнг през 2014г. Негови снимки са публикувани в най-престижните световни издания и агенции, като: Reuters, France Press, Associated Press, Fotoevidence, WPPh, Deutche Welle, Amnesty international, Al-Jazeera, AJ+, National Geographic, New York Times, Magazine De Nieuwe Liefde, De Persdienst, BTV Media group.

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии