Семинар “Сток фотография” с Александър Новоселски / 09-10 април 2016 / ВарнаСеминар “Сток фотография” с Александър Новоселски
9-10 април, 2016г.
 
ФотоСинтезис Варна, бул. "Княз Борис I" 64 (срещу Търговската гимназия)

Александър Новоселски е един от водещите комерсиални фотографи в България, който работи в сферата на интериорната фотография и с чието име тя най-често се свързва в последните години, основно заради разпознаваемия стил и перфекционизма в работата му.

Занимава се със сток фотография от около 8 години и работи с повечето агенции с лидерски позиции на пазара като Istockphoto, Shutterstock, Stocksy United и т.н. Водил е няколко семинара на тема сток фотография, включително “Пари от сток фотография” в НБУ. През годините е проследил развитието на сток фотографията и е съумял да бъде в крак с тенденциите, на което се дължи успехът му.

Негови фотографии можете да намерите на
Aleksandar Novoselski – Interior Photography и http://www.stocksy.com/Novoselski .

Информация за семинара :

Като за начало е хубаво правилно да дефинираме какво означава ‚сток‘ фотографията. Много хора я възприемат като отделен жанр, което не е много акуратно към днешна дата. Зад този термин всъщност стои една възможност за реализация на нашата фотография, независимо какъв жанр е, което я прави толкова интересно занимание.

В семинара “Сток фотография”  ще обсъдим много разнообразни теми. Ще започнем от самото начало – зараждането и развитието на сток фотографията през годините и ще стигнем до най-актуалните тенденции и промени, които е претърпяла.

През двата дни на семинара (теория и практика) ще обърнем внимание както на всички процеси свързани с това занимание – снимане, работа с различни агенции, авторско право и ‘royalty-free‘ лиценз, въвеждане на ключови думи и описания, организация на фотосесия и пост-процес, така и на някои по-важни въпроси свързани с философията на сток фотографията и как може да я нагодим към нашия стил на снимане, интереси и дори начин на живот. Eдин от големите плюсове на сток фотографията е, че може да ни предостави огромна свобода като фотографи и същевременно голям потенциал за монетизиране на работата ни.

В практическата част на семинара ще осъществим реална фотосесия, след което ще минем през пост процеса на снимките и самото им качване, описване и въвеждане на ключови думи. Ще обърнем внимание и на самата организация и предварителна подготовка на една такава фотосесия, в студийни условия, по актуална тема.Програма :

Ден 1 :

Какво представлява сток фотографията и как се е зародила.
Различните видове сток.
Авторско право, Royalty-free и Rights managed лицензи
Сток агенции
Тенденциите в сток фотографията последните 2-3 години.
Фотографска техника и различни подходи при снимане на сток.
Как да бъдем успешни в сток фотографията?
Как да организираме една сток сесия и да извлечем максимума от нея?
Сток фотографията като хоби, сериозен бизнес или начин на живот.

Ден 2 :

Практическа част :

Заснемане на сток фотосесия : бизнес тематика
Заснемане на сток фотосесия : лайфстайл тематика (работа с модели)
Заснемане на сток фотосесия : продуктова фотография

Кандидатстване в сток агенция.
Пост процес – обработка на снимките и качване в различните агенции.
Въвеждане на ключови думи, описания и категории.
Как да поддържаме успешно сток портфолио.

ТАКСА ЗА УЧАСТИЕ ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ до 31.03.: 220 лв.

ТАКСА ЗА УЧАСТИЕ след 31.03.: 250 лв.

Брой участници в семинара: 10


ЗАПИСВАНЕ: За да се запишете за участие е нужно да изпратите предварителна заявка на e-mail: photo@photosynthesis.bg със следната информация:
Двете ви имена, телефон и e-mail за контакти.
В полето „Subject” посочете „WORKSHOP STOCK”.
Потвърждение на заявката ще получите до 2 работни дни.

Срок за записване: 04 април 2016г


ПЛАЩАНЕ: След като получите от нас потвърждение за участие е нужно да внесете авансово плащане в размер на 100 лв., за да потвърдите своето участие. Срокът за заплащане на цялата такса за участие е до 5 април.

Save

Фотогалерия: Семинар “Сток фотография” с Александър Новоселски / 09-10 април 2016 / Варна

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии