Представиха безогледалната камера Panasonic Lumix DC-G9

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Ноември 15, 2017
Новият Lumix DC-G9 на Panasonic е първата безогледална камера на компанията, насочена специално към професионалните фотографи. G9 предлага 20-мегапикселов Four Thirds сензор подобно на видео-ориентираната GH5, но обработката на изображението е значително по-мощна в посока към постигане на по-добро JPEG качество. Но ако 20-мегапиксела не са ни достатъчни, G9 е способен да създаде 80MP RAW изображения с ултра висока разделителна способност благодарение на осемкратно експониране с микроизместване на сензора си.

Стабилизацията на изображението на G9 е станала още по-ефективна и сега е способна да компенсира разклащания при 6.5 пъти по-ниска скорост на затвора спрямо препоръчителната за определено фокусно разстояние на даден обектив. Panasonic твърди, че тази система осигурява такава ефективност на стабилизация при широкоъгълните нестабилизирани обективи и запазва тази ефективност при стабилизираните телеобективи благодарение на съвместното действие на двете стабилизации в режим  "Dual I.S. 2."

В G9 Panasonic са усъвършенствали "Depth from Defocus" автофокусната система, която сега предлага 225 избираеми зони и подобрения както при скоростта, така и при проследяването на обектите. Камерата може да снима  с непрекъснат автофокус поредици с 20 кадъра в секунда с електронен затвор и 9 кадъра в секунда при използване на механичия си затвор. При еднократен автофокус обаче скоростта на серията е 60 к/с с електронен и съответно 12 к/с с механичен затвор. Буферът позволява да се заснемат до 50 RAW изображения в една серия.

G9 има здраво метално тяло и конструкция, устойчива на атмосферни въздействия. Електронният визьор на камерата е OLED с резолюция от 3.68 милиона точки и е направо огромен с еквивалентно си увеличение от  0.83x. Налични са портове за HDMI, микрофон, слушалки, синхронизация на светкавицата, USB 3.0 (Micro B) и кабелно дистанционно. Камерата разполага с два SD слота за карти памет, като и двaта поддържат UHS-II. За радост на класическите фотографи освен напълно подвижния 3” сензорен дисплей се е появил и горноразположен информационен дисплей.

По отношение на видеото, G9 може да заснема UHD 4K видео с до 60 кадъра в секунда и максимален битрейт от 150Mbps. За всички разделителни способности се ползва пълната ширина на сензора. Който иска Slow Motion има опция да снима видео с 180 кадъра в секунда при Full HD.

И накрая, докато повечето камери все още използват 802.11b/g/n, G9 е оборудвана със съвременния Wi-Fi  стандарт 802.11ac. С помощта на приложението Panasonic Image App можем да управляваме дистанционно камерата, автоматично да прехвърляме снимки и да копираме настройки от една G9 в друга. Bluetooth 4.2 LE поддържа постоянна връзка между камерата и смартфона и с базовото си  приложение може да се задейства затвора дистанционно.

Моделът Panasonic Lumix DC-G9 ще се появи през януари 2018г.
 
// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Ноември 15, 2017
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии