Победителите в първия етап на конкурса "Ноти от сърцето"

Музиката и фотографията във фотоконкурса
"Ноти от сърцето"
 

Музикалното вдъхновение, запечатано в кадър, винаги е вълнувало любителите на музикалното изкуство. Затова ние от Дюкян Меломан и PhotoSynthesis решихме да поканим всички онези, които слушат чрез очите си да представят музиката в своите кадри.

Отзоваха се над 200 фотографа, които изпратиха по три свои творби.

От тях журито на конкурса „Ноти от сърцето” в състав д-р Алеш Хръдличка (преподавател по фотография), Велислав Стоянов (музикант), Юлиана Танчева (журналист), Мира Сталева (ръководител Sofia Meetings към Sofia Film Fest), Иво Парушев (професионален танцьор и преподавател по аржентинско танго) и екипи от Дюкян Меломан и PhotoSynthesis избра за победители в първия етап на конкурса следните автори:  

 

Васил Върбанов
Влади Балевски
Дафинка Стоилова
Димитър Момчев
Иван Масларов
Илиян Ружин
Калина Янчулова
Кирил Желязков
Лидия Кулекова

(първоначалният списък беше променен поради отказ от страна на Георги Вачев и невъзможност на Атина Павлова да участва във втория етап)

Победителите получават право на акредитация за концертите на Лоран де Вилд трио и Улф Валкениус трио (The Art of the Trio), Томаш Станко квартет, и Белен Майа септет, организирани в рамките на фестивала Джаз+ 2007 съответно на 12, 14 и 29 май, както и билет по избор за един от двата спектакъла, организирани от Джаз+  до края на лятото  - на Ямато – японските барабанисти и на фадо изпълнителката Дулсе Понтеш съответно на 23 юни и 11 юли в зала 1 на НДК. 
 

Във втория етап на конкурса фотографите ще имат възможността да уловят настроението и атмосферата на трите концерта, а трите най-добри попадения ще бъдат наградени от PhotoSynthesis както следва:

Iва награда       iPod (nano 2GB)
IIра награда     монопод
IIIта награда  ...октопод ;-) + музикален диск, осигурен от Дюкян Меломан

( ако спечелилият трета награда желае, ще може да се наслади на наградата си или на други морски специалитети във вид на вечеря за двама в гръцки ресторант :-) )
 

Своеобразно „междинно класиране” ще бъде обявено на 22 май, за да могат участници и наблюдатели да се ориентират по-добре относно вкусовете на журито, както и относно това кой се е устремил неудържимо към октопода, гарниран с прелестна музика ;-). 

(Поради забавяне от страна на някои от участниците, "междинното" класиране бе отменено.) 

Най-добрите фотографии от концертите ще бъдат подредени в нетрадиционна изложба, която ще бъде открита с неформално музикално-фотографскo събиране през юни. 

 

Поради ангажименти на многобройното жури, на екипите от Дюкян Меломан и PhotoSynthesis, информацията относно преминаващите във втория кръг автори бе получена едва вчера вечерта и отразяването й в сайта на фирмата не бе възможно преди днешния ден. Това наистина забави твърде много определянето на авторите, за което поднасяме нашите извинения.

Снимките, които изискваме от участниците във втория етап, няма да бъдат единствено на разположение на организаторите - авторите им ще могат да ги използват по свое усмотрение, а ограниченията са насочени единствено това въпросните фотографии да не бъдат предоставени на медии за масово разпространение или реклама, което би довело до евентуални конфликти с тези медии, които са акредитирали свои представители извън конкурса. Освен това, при съответно споразумение с организаторите, снимките ще могат да бъдат използвани от авторите и за търговски цели. Относно използването на тези кадри за рекламни цели от страна на организаторите, това се отнася за т.нар. "нетърговска реклама" (малко абсурдно, но употребявано словосъчетание) - най-вече за имиджови цели, като ще се стараем това да бъде от полза и за самите автори.Употребата на фотографиите за цели на организаторите, ще бъде съгласувана с авторите.

По стандартна за такива събития схема, фотографите ще имат достъп до пространството непосредствено пред сцената по време на първите 2  изпълнения и по време на бис-а. Достъп до и зад сцената не е позволен, както и употребата на светкавица. През останалото време, фотографите ще могат да снимат от своите места, като се стараят в рамките на разумното да не пречат на останалата публика..

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии