На 10 март мястото за фотография, хора и идеи - PhotoSynthesis, представи най-добрите снимки от конкурса "Няма нищо по-хубаво от лошото време"

Снимка: Румен ИвановПовече от 300 фотографи и приятели се събраха на откриването на първата изложба на PhotoSynthesis с участието на най-добрите снимки от конкурса “Няма нищо по-хубаво от лошото време” на 10 март 2007 г в SkyCity център, София. Огромните ленени платна, спуснати под покрива на търговския център го превърнаха в една нетрадиционна галерия. Изложбата може да бъде видяна в SkyCity до 18 март 2007 г, а след това в магазин PhotoSynthesis.


Жури в състав Силвия Иванова, преподавател по история на фотографията в НБУ, Румен Георгиев-Рум, професор по фотография в НАТФИЗ и Момчил Михайлов-Момо, фотограф и дизайнер, излъчи победителите измежду общо над 2000 фотографии. 
 

Снимката на Михаела Иванова със заглавие “Дали аз закъснях или времето бързаше” беше класирана на първо място, втора се нареди снимката на Тихомир Начев „Джазово настроение”, а третото място бе отредено на „Септември и аромата на мокър асфалт” на Ивайло Петров. Победителите получиха съответно 2000 лв. за първо място, 1000 лв. за второ и 500 лв. за трето място.

Чрез гласуване по време на събитието, присъстващите избраха за свой фаворит „Скрити в мъглата .” на Красимира Дечева, която получи специалната награда на публиката – бинокъл Nikon, осигурена от PhotoSynthesis. От своя страна, екипът на PhotoSynthesis отличи с награда дигитален фотоапарат Olympus снимката на Koрнелия Георгиева със заглавие „Оплетени в гъста мъгла”.    
                                                  

Старт на конкурса беше даден на 1 декември 2006 г.
 

Снимки: Румен Василев

 

Фотогалерия: На 10 март мястото за фотография, хора и идеи - PhotoSynthesis, представи най-добрите снимки от конкурса "Няма нищо по-хубаво от лошото време"

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии