PhotoSynthesis организира втори практически семинар с Никола Борисов на 20 и 21 октомври

И двете групи са вече попълнени. Моля, имайте предвид, че можем да Ви запишем само като резерви за в случай, че някой от записалите се се откаже.

 

Практически семинар "Портретна и модна фотография"

Поради големия интерес към семинара, организиран от PhotoSynthesis и Никола Борисов на 06 и 07 октомври, в студиото на PhotoSynthesis София (ул." Коста Лулчев" 52, кв. "Гео Милев", SkyCity център) ще се проведе втори практически семинар на 20 и 21 октомври (събота и неделя). 

Семинарът ще се състои в рамките на 6 астрономически часа. Ако времето позволява, демонстрацията и практическите занимания, свързани със снимането ще се проведат на открито.

Максимален брой участници: 10 в група /групите са А (за събота) и Б (за неделя)/

Лектор: Никола Борисов
Цена за участие: 50 лв.
Записване и въпроси: gdermendjiev@photosynthesis.bg; тел. 02/8182643.

Курсът е с практическа насоченост, ще се наблегне изключително на упражнения в реални условия – не само технически (използване на фотографското оборудване и PhotoShop), но и по отношение на предразполагането на модела и връзката с него; както и на и създаването на минимална обща визуална култура в условията на заснемането на хора. Не претендира за изчерпателност или за магическо превръщане в професионални фотографи; целта е на курсистите да бъдат предоставени някои начални знания и умения, които да положат основите на по-нататъшното им развитие в портретната фотография.

На разположение на участниците ще има както голямо разнообразие от осветление и принадлежности, както и компютри за обработка на изображенията.
За да могат участниците да извлекат максимална полза от семинара, е добре те да не бъдат абсолютно начинаещи. Най-подходящи за практическите занимания ще бъдат портретни и широко обхватни обективи.

При необходимост, PhotoSynthesis ще осигури необходимата техника на 1 участник във всяка от двете групи, който не разполага с такава и е под 18 години. За тази цел е необходимо съответното известяване от страна на участника.

Програма:

(програмата е валидна и за двата дни)

Начало – 11:00 часа - демонстрация от Никола Борисов:
• основни техники на портретната и модната фотография: фото сесия с професионален модел
• работа със студийно осветление
• построяване на осветление
• техники на заснемане

12:00-15:00 часа – практически занимания (фото-сесия) с участниците

15:00-15:30 часа -  почивка

15:30-17:00 часа - демонстрация и практически занимания с участниците - техники и похвати на ретуш в контекста на портретната и модната фотография:
• практически примери, трикове и упражнения с PhotoShop
• работа с таблет


Всеки записал се за участие трябва да внесе сумата в касата на магазините PhotoSynthesis в София и Варна в рамките на 3 работни дни след записването, но не по-късно от 19 октомври. Ако някой от желаещите е извън София и Варна може да внесе таксата за участие на място преди началото на семинара, след предварителна уговорка. Ако някой от участниците се откаже, ще известим своевременно следващия в списъка на желаещите.

Очакваме ви! И... успех 

 

 

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии