OM SYSTEM OM-5 - нов компактен флагман

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Октомври 26, 2022
OM SYSTEM - марката, наследила легендарната Olympus, пуска на пазара своя втори модел. OM SYSTEM OM-5 е анонсиран като компактен флагман, подходящ за работа в предизвикателни условия - достатъчно лек за тежки планински преходи (само 415 г с батерията) и същевременно достатъчно здрав и устойчив на атмосферните влияния.

Базиран на предшественика си Olympus E-M5 Mark III, ОМ SYSTEM OM-5 представя някои подобрения, запазвайки същия размер и тегло.

Новият модел е с подобрена комбинирана стабилизация на изображението Sync IS със съвместими обективи, по-добра защита срещу неблагоприятни атмосферни условия и нов процесор.

На разположение е нов режим за заснемане на изображения с висока разделителна способност (High Res Shot) от ръка, Live ND режим, автофокус за астрофотография (Starry Sky AF), режим за нощни снимки Live Composite, който съранява информацията в светлите участъци и е особено полезен за light painting, фокус стакинг от ръка, асистент за ръчно фокусиране (MF Assist Focus Indicator), видео режим OM-Log, режим за заснемане на вертикално видео за споделяне във Facebook, Instagram, YouTube и TikTok, видеозапис без ограничение на продължителността и др.

OM SYSTEM OM-5 е оборудван с познатия вече 20.4-мегапикселов BSI Live MOS RGB 4:3 сензор и процесор TruePic IX, и заснема DCI и UHD 4K видео с 24 фрейма в секунда и Full HD със 120, 50MP High Res изображения от ръка и серийно снимане с до 30 к/сек с електронен затвор.

Както при E-M5 III, фокусната система използва 121 точки от кръстосан тип с фазова и още толкова с контрастна детекция и е с подобрено представяне при проследяване на обекти. Подобрено е също засичането на лица и очи. Фотографите имат възможност да запазват до четири къстъм обекти за проследяване.

Надеждно изработеният корпус е защитен от влага (IP53) и прах и е устойчив на ниски температури до -10°C в работен режим и -20°C при съхранение. Електрониият визьор и подвижният сензорен дисплей са същите като при E-M5 Mark III със съответно 2.36 млн. и 1.04 млн. точки.


// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Октомври 26, 2022

Фотогалерия: OM SYSTEM OM-5 - нов компактен флагман

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии